Pinch VR

De opmars van mobiele vr brillen is in volle gang voordat duurdere vr brillen zoals de Oculus Rift te koop zijn. Nieuwste telg in de familie is de Pinch (Pinć) . Deze vr bril heeft naast een zeer opvallende vormgeving en een compact formaat één, of eigenlijk twee,  unique selling points: twee “ringen” waarmee je acties in virtual reality kunt uitvoeren. Na een succesvolle Indiegogo campagne wordt het bestaande prototype verfijnd en uitgebracht; is dit de virtual reality bril die jij in je zak zult stoppen?

Pinch VR

Knijpen in de lucht

PinchVR is in de eerste plaats zeer compacte vr bril voor je smartphone. Het is in feite een smartphone houder van minder dan twee centimeter die je uit kunt klappen en met een hoofdband op je hoofd kunt plaatsen. Daarnaast heb je twee sensoren die je aan je linker- en rechterhand om je vinger doet en de groothoeklens van de houder zorgt dat al je bewegingen geregistreerd worden. Daarmee heb je twee punten van interactie met de virtuele wereld waarmee je kunt klikken, roteren en, de naam “Pinch” zegt het al; knijpen.

Multi-platform en compatibel

De Pinch gaat uitkomen voor zowel Android als iPhone, maar voor slechts een beperkt aantal types vanwege het omsluitende ontwerp. Met de speciaal ontwikkelde App kun je de virtual reality software bekijken en bedienen. De Pinch werkt ook met de Google Cardboard viewer en andere Apps maar dan zonder “knijp” ondersteuning. Het is ontworpen als een smartphone houder die je altijd om je telefoon houdt, daarmee wijkt het concept af van de meeste andere VR houders. Er zitten geen aparte sensoren in, de Pinch maakt gebruik van de sensoren in de smartphone. In het bijzonder de gyroscoop om de bewegingen te tracken.

Veelbelovend of Vaporware?

De PinchVR is een product van het bedrijf Cordon dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van presentaties, websites, marketing en “augmented” ervaringen. Hardware lijkt een nieuwe tak van sport voor ze te zijn. De presentaties zijn strak en lijken doordacht maar er zijn nog geen praktijkvoorbeelden te zien. Op dit moment is het dus afwachten of PinchVR de beloftes waar kan maken, en liefst voordat de ondersteunde smartphone modellen alweer vervangen zijn.Wil je nu al aan de slag met virtual reality dan kun je het beste een Google Cardboard kopen, het duurt namelijk nog wel ff voordat de Pinch in Nederland te koop is.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.