ClickCease

PlayStation VR 2 zal uitgerust zijn met oogtracking van Tobii

PSVR 2 - VR Expert

PlayStation en Tobii hebben aangekondigd dat de aankomende PlayStation VR 2 voorzien zal zijn van Tobii’s eye tracking technologie. Een partnerschap, dat de virtual reality inhoud en spellen voor de PSVR 2 optimaliseert.

Tobii eyetracking maakt PSVR 2 virtual reality content beter

In een persbericht is bevestigd dat het Zweedse bedrijf voor eyetracking, Tobii, een samenwerking met PlayStation is aangegaan om hun eyetracking-oplossing in de aankomende PSVR 2 op te nemen.

Een eyetracking-oplossing die foveated rendering mogelijk maakt: een techniek die de resolutie van het scherm optimaliseert afhankelijk van waar de drager kijkt. Met andere woorden, de eyetracking van Tobii zal de inhoud in het perifere gezichtsveld van de drager vervagen, waardoor spellen en inhoud vloeiender lopen en scherper lijken.

“Ons partnerschap met Sony Interactive Entertainment (SIE) is een verdere bevestiging van de toonaangevende technologische capaciteiten van Tobii om geavanceerde oplossingen op massamarktschaal te leveren.” Zoals Anand Srivatsa, CEO van Tobii, zegt.

De eerste patenten werden begin 2021 door Sony aangevraagd voor zijn eigen foveated rendering, terwijl de onderhandelingen met Tobii in februari 2022 begonnen. De combinatie van Tobii’s en PlayStation’s eye tracking technologie zal de 4000×2400 resolutie van de PSVR 2 nog scherper maken.

Conclusie

We hebben nog steeds geen officiële releasedatum voor de PSVR 2. Maar vroege geruchten van Ming-Chi Kuo wijzen op een lancering in Q1 2023.

Niettemin zal de aankomende PSVR 2 zijn virtual reality content en games optimaliseren vanuit dit partnerschap tussen Tobii en Sony Interactive Entertainment, waardoor het wachten op de headset nog moeilijker wordt.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.