ClickCease

Playstation VR en de toekomst van social gaming

Playstation VR en de toekomst van social gaming

Een nadeel van VR headset is dat je zo afgesloten bent van de buitenwereld. Met name de Gear VR is een eenzame belevenis omdat je het beeld van de headset niet weer kunt geven op een externe televisie. Playstation is een echte games console, het spreekt voor zich dat ze aandacht besteden aan “social gaming”.

Met Playroom VR combineren ze VR gaming met social gaming voor een gezellig avondje thuis. Bij onderstaande spellen is slechts één Playstation VR headset vereist, de andere spelers kunnen met een normale game controller spelen, of zelfs zonder controller.

Cat N Mouse

Als de kat van huis is dansen de muizen. De VR speler is de kat, de andere spelers zijn de muizen. Met een VR headset kun je de situatie van een andere kant bekijken als de spelers op de bank.

Monster Escape

De VR speler is het monster en de andere spelers moeten zorgen dat deze niet kan ontsnappen. Je ziet bij dit soort spelconcepten dat de VR speler niet hoeft te lopen, bewegen met je hoofd is al voldoende.

Ghost House

Ga als spokenjager op jacht naar bovennatuurlijke wezens, samen met je huisgenoten. Terwijl jij met je headset en controller jaagt zien de andere spelers de spoken op hun televisiescherm. Je moet dus goed luisteren en samenwerken om te winnen. Naast Ghostbusters lijkt er nog een duidelijke inspiratie te zijn voor dit spel; Luigi’s Mansion voor de Nintendo Gamecube.

Waar blijft Nintendo?

Nintendoheeft al vaker sociaal gaming concepten in de markt gezet zoals de EyeToy. Nintendo is de koning van samen gamen op de bank, helemaal terug tot aan Goldeneye voor de Nintendo 64.

Met deze concepten begin je toch stiekem te verlangen naar een Wii Resort in VR, of een Mario Party VR editie. Dat zal nog even dromen blijven, tot dan genieten we van social gaming op de Playstation VR.

Meer weten over social gaming?

Of benieuwd naar de laatste releases VR games van PlayStation?

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.