ClickCease

Playstation VR release bekend

Na de aankondigingen van de HTC Vive en de Oculus Rift heeft nu eindelijk Sony bekendgemaakt wanneer Playstation VR verkrijgbaar is. De compleet nieuwe dimensie voor de Playstation moet € 399,- gaan kosten en gaat oktober in de winkels liggen.

Specificaties

Will 2016 be the year virtual reality gaming takes off? | Games | The GuardianTijdens de Game Developers Conference heeft Sony ook laten weten welke specificaties de Playstation VR gaat krijgen. De resolutie van het 5.7-inch OLED scherm is 1920×1080 (verdeeld over het zicht van beide ogen), met een kijkhoek van 100 graden. Games tot ongeveer 120 frames per second zijn mogelijk dankzij een verversingssnelheid van 120 Hz, en de latency zou 18 milliseconden zijn.

De Playstation VR bril heeft twee HDMI-outputs, één voor de televisie en één voor de Playstation VR, en een HMDI-input voor de PS4. Daarnaast zitten er nog AUX- en USB-poorten in.

Functies

Dankzij de Social Screen functie kan het beeld van de persoon met de VR bril gesplitst worden. Zo kunnen anderen de ervaring van de persoon met de VR bril op een televisie volgen. Ook is er een mogelijkheid voor een Cinematic mode. Is de modus kunnen films en tv-series worden bekeken via de Playstation VR bril, omdat er een virtueel scherm zichtbaar word. In deze modus is het ook mogelijk om oude PS4 games te spelen.

 

Wat heb je nodig

Playstation VR kopen - Alles over de PlayStation VR bril!Uiteraard heb je voor het gebruik van PS VR een PS4 nodig. De aanschafprijs is best veel als je de PS4 nog niet bezit, maar het is goed om te bedenken dat de concurrerende VR brillen, de HTC Vive en de Oculus Rift, zware gaming-computers nodig gaan hebben om te kunnen functioneren. In dat opzicht valt de aanschaf van een PS4 nog mee.

Het besturen in VR kan met een DualShock 4 controller of met de Playstation Move controllers. Welke controller je nodig gaat hebben staat bij de games vermeld wanneer je deze koopt. Om problemen te voorkomen is het een goed idee om te zorgen dat je beide controllers bezit.

De camera, die de LED-receptoren aan de voor- en achterkant van de headset leest, is niet inbegrepen. Deze is los verkrijgbaar.

 

De content voor de Playstation VR is nog vol in de maak. Sony staat bekend om hoge kwaliteit, vooral op grafisch gebied. De previews van de PS VR beloven opnieuw hoge kwaliteit, en dat maakt ons erg nieuwsgierig. Laat de PS VR maar komen, we zijn er helemaal klaar voor.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.