UMCG

UMCG

Samenwerking met VIEMR
Industrie: Zorg
Technologie: VR Sync
Toepassing: Presentatie

Vraag

Wim Veling, adjunct hoogleraar Psychiatrie bij het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), kreeg een oratie vanwege zijn onderzoek naar “Psychose in de sociale context”. Met dit onderzoek ontwikkelde hij nieuwe manieren van diagnostiek en behandeling, zoals VR therapie. De oratie werd dan ook niet zoals gebruikelijk gepresenteerd, maar door middel van VR om zo de kracht ervan te laten zien aan de aanwezigen.

Oplossing

Zodra de Oculus Go’s opgingen ervaarde de aanwezigen verschillende situaties in VR. Zo hingen de aanwezigen aan de rand van de Martinitoren in Groningen (hoogtevrees), werden ze achtervolgd op straat (paranoia), kwamen in gevecht met een groep (agressie) en zwommen met dolfijnen (stressmanagement). De 360° video, die was gecreëerd door VIEMR, werd door middel van de VR Sync software tegelijkertijd laten zien aan de 200 aanwezigen.

Resultaat

“200 aanwezigen voelden tegelijk de kracht van VR”

200 aanwezigen voelden tegelijk de kracht van VR. De situaties die werden geschetst in de 360° video namen de aanwezigen mee en lieten hen begrijpen waarom VR zo’n effectief hulpmiddel kan zijn om mensen beter te leren omgaan met hun sociale omgeving. Het was een bijzonder moment voor de aanwezigen en Wim Veling.

 

Sluit Menu
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.