ClickCease

Project Morpheus gaat ‘enkele honderden dollars’ kosten

Sony zet op de E3 vol in op virtual reality, meer dan de helft van de booth staan in het teken van de vr headset voor de Playstation 4. De keynote van Sony is pas over enkele uurtjes maar er zij nu al een aantal details uitgelekt via Wired. De exacte prijs van Morpheus wordt niet genoemd maar duidelijk is dat de vr bril ‘enkele honderden dollars’ gaat kosten.

Games moeten overtuigen

De president van Sony Worldwide Studio geeft aan dat het belangrijk is om het publiek te overtuigen van de toegevoegde waarde van vr.  Gamers moet bereid zijn om te investeren in een dure headset naast de PlayStation 4,  die al enkele honderden euro’s kost. Sony wil de gamers voor zich winnen door goede content; vette games waar mensen voor willen betalen.  Daarom werken er op dit moment meerdere studio’s aan ruim dertig games die gelijktijdig met de releasedate van Project Morpheus uitgebracht worden.

Sony Morpheus

Welke titels dit exact zijn wordt waarschijnlijk duidelijk tijdens de keynote later vanavond. Wel is bekend dat Guerrilla Games, de Nederlandse studio bekend van de alom geliefde (en ps4 exclusieve) Killzone games werkt aan een game. Daarnaast wordt er gewerkt aan een vr versie van Trackmania, de oldschool racer van Ubisoft en een vr versie van de Rockband games.

First person vr

Een van de games die moet overtuigen is een first person shooter waar verder nog weinig over bekend is behalve dat deze ontwikkeld wordt door Impulse Gear.  First persons shooters zijn een lastige categorie onder meer vanwege het ontbreken van goede controllers en het vaak hoge tempo.

Naast Morpheus maakt de studio gebruik van de Playstation Move controller en andere (welke?) technieken van Sony.  De game heeft nog geen naam en is officieel nog geen echte game maar enkel een concept om de levensvatbaarheid van first person vr aan te tonen.

Mijn idee is dat Guerrilla Games achter deze vr adoptie zit,  hopelijk is iets tastbaars klaar wanneer Morpheus in het eerste kwartaal van 2016 verschijnt. Het prijspunt moet dan te overkomen zijn vooral wanneer het met de all-in prijs van de Oculus Rift vergelijkt…

Vanavond meer details over Project Morpheus, we’ll keep you updated!

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.