ClickCease

Project Morpheus wordt Playstation VR

Details die er toe doen zijn nog onbekend maar de vr bril van Sony heeft nu een officiële naam; Playstation VR (PSVR?). Dit kondigde het bedrijf aan tijdens de persbriefing voorafgaande aan de Tokyo Game Show conferentie. Naast de statuswijziging van Project naar Product toonde het bedrijf een korte teasertrailer met enkele games die we kunnen verwachten.

PSVR

Geen prijs & releasedate

Sony maakte voor de rest weinig bekend tijdens de persconferentie. Interessante details zoals de prijs en releasedate zijn al lange tijd onbekend en ook nu geeft Sony niets prijs. De bril die voorheen door het leven ging als Project Morpheus heeft wel een eigen reclamefilmpje gekregen die je onderstaand terug kan zien.

PlayStation VR werkt met zowel de PS4 als PS Vita en maakt net zoals tegenhangers als de HTC Vive gebruik van motion sensors, in dit geval de welbekende Playstation Move controllers. Opvallend is dat de bril zelf in geen enkele shot terug te vinden is, er wordt gebruik gemaakt van vr bil animaties. Dit duidt er wellicht op dat het ontwerp van de bril nog niet definitief is. Sony kwam onlangs ook met nieuwe VR controllers voor de PS5.

Games voor de PSVR

Sony toont in het officiële reclamefilmpje weinig nieuwe dingen. Zo zien we de Mech-achtige games RIGS voorbij komen waar al eerder wat beeldmateriaal van werd getoond. Dit genre leent zich prima voor virtual reality games zoals Vox Machinae reeds bewees. Japanners houden van dansen dus er is ook aandacht voor Music VR van ontwikkelaar Harmonie. De shooter die je aan het begin van de video ziet is ons nog onbekend maar ziet er veelbelovend uit. Daarnaast wordt er zoals we gewend zijn van de Japanners ook wat Manga-achtige content getoond.

De video is duidelijk een teaser want veel wordt er niet prijs gegeven over PSVR. Geheel in lijn met de rest van het virtual reality product van Sony. De kans dat de vr bril voor de feestdagen in de winkel ligt achten wij dan ook klein. Hoogstwaarschijnlijk zal de bril samen met de Vive & Rift op de markt komen. Wij zijn in elk geval erg benieuwd, vooral naar de prijs & releasedate.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.