ClickCease

Project Morpheus

Project Morpheus versie 2015 is een verbeterde versie van het conceptmodel van een jaar geleden met een hogere refresh rate, betere schermen en een meer comfortabel ontwerp. Maar de historie gaat nog verder. Een VR bril was al gepland bij de release van de Move controller in 2009, en al in de jaren ’90 van de vorige eeuw was er de Glasstron, een videobril zonder VR mogelijkheden. Nu heeft Sony aangegeven dat in de eerste helft van 2016 de Morpheus echt in de winkel zal liggen.

PS4 vr headset

De vernieuwde Morpheus heeft nu een uitschuifbaar display en beschikt over verbeterde hardware. Het LCD scherm is vervangen met een 5.7 inch OLED scherm met 1920×1080 pixels, een kijkhoek van 100 graden een refreshrate van 120 hz. Het aantal frames per seconde is opgeschroefd naar 90, de Rift moet het doen met zo’n 75fps. Daarnaast rust de vr bril niet op je neus waardoor deze een stuk comfortabeler is en je minder snel last hebt van irritaties of beslagen lenzen.

De Morpheus is een accessoire voor de Playstation en is te gebruiken met een breed scala aan Playstation producten. Allereerst kun je met de standaard game controller PS4 spellen spelen in een virtuele 3D wereld. Maar je kunt ook de Move controllers gebruiken. Weet je nog? Dat zijn die handgrepen met gloeiende pingpong ballen er bovenop, die kun je weer uit de kast halen. En natuurlijk wordt ook de Eye camera gebruikt. Het is mooi dat Sony al deze producten aan elkaar koppelt voor een complete ervaring, maar je moet er wel flink voor in de buidel tasten.

Sony is een merk met vele divisies. Daarmee hebben ze goede kaarten in handen om Project Morpheus de nodige content te bieden. Ze zouden bijvoorbeeld films van Sony Pictures kunnen optimaliseren voor Morpheus. En ze hebben een aantal zeer populaire gameseries die naar een virtual reality omgezet kunnen worden. In combinatie met het grote aantal Playstation bezitters kan Sony een groot succes behalen met deze VR bril. Maar…

Sony is net zo makkelijk met het uitbrengen van producten als met de afvoer daarvan… Voor de Eye camera was er de Eyetoy voor de PS2, de Move wordt maar in weinig spellen goed gebruikt, en Sony heeft een lange lijst met hit-and-miss producten. Zal Project Morpheus wel een succes worden? We zullen er volgend jaar achter komen.

Prijs en Releasedate

De prijs is onbekend maar reken op zo’n 300 euro, vergelijkbaar met vr brillen van andere ontwikkelaars. De release staat gepland voor de eerste helft van 2016.

Lees meer over de duik in de Metaverse

Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.