ClickCease

Project Scorpio en Xbox One Slim

Project Scorpio en Xbox One Slim

Na de aankondiging van Sony dat hun Playstation VR vanaf oktober verkrijgbaar is kan Microsoft niet achterblijven met de VR. Daarom kondigen ze niet één, maar twee nieuwe consoles aan. Net als Sony springen ze op de VR trein, in tegenstelling tot Sony hebben ze nog geen tastbaar product liggen. Wat gaat Microsoft te komende periode brengen, en zijn ze nog op tijd?

Xbox One Slim

Xbox one slim Als je altijd al een Xbox wilde kopen maar het kastje te groot vond is er goed nieuws; de Xbox One Slim stopt alle kracht van de One in een klein kastje. Je hebt geen aparte voeding meer nodig.

De console kan overweg met 4K resolutie graphics en de standaard versie zal een halve GB aan opslag krijgen. Het formaat is 40% kleiner dan de vorige versie voor een verkoopprijs die start met 299 dollar.

Project Scorpio

Meestal worden nieuwe producten zolang mogelijk geheim gehouden, Microsoft wordt door alle VR headsets die verkrijgbaar zijn of aangekondigd een beetje gedwongen open kaart te spelen.

Project Scorpio wordt letterlijk de grote nieuwe Xbox die geheel klaar is voor virtual reality. Volgens de promotiefilm is deze console het antwoord op alle wensen die ontwikkelaars van software hebben gesteld. Met 6 Tflops en 8 processor kernen is dit een “beest” van een console. De Slim en Scorpio kunnen volgens Microsoft overweg met dezelfde software.

VR Expret | Xbox VR
Microsoft VR

Oculus headset, of toch niet?

Microsoft had al eerder aangegeven nauw samen te werken met Oculus, nu geven ze aan nog geen keuze te hebben gemaakt voor hun eigen VR headset. Microsoft heeft aandelen in Facebook, die weer eigenaar is van Oculus. De Rift maakt al gebruik van een Xbox controller. Het ligt dus voor de hand dat ze voor de Rift kiezen. Anderzijds heeft Microsoft aangekondigd Fallout 4 voor de Scorpio uit te brengen, en uitgever Bethesda gaf eerder aan dit spel alleen uit te brengen voor de HTC Vive, niet de Oculus Rift. Wat er ook gaat gebeuren, we gaan een spannende tijd tegemoet.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.