ClickCease

PSVR2: Release datum, functies en kosten: Alles wat u moet weten

VR Expert - PSVR 2

Ondanks enkele berichten dat Sony zijn aandacht voor virtual reality heeft verminderd, zal de aankomende PSVR 2 enkele nieuwe innovaties bevatten, zoals in-headset haptics, verbeterde controllers, inside-out tracking, en een superieure visuele ervaring. Hieronder vindt u alles wat u moet weten over de langverwachte PSVR 2.

PSVR 2 release date

Tot nu toe hebben wij nog geen officiële releasedatum van Sony ontvangen. Wat we wel weten is dat Sony Interactive Entertainment (SIE) op de CES in januari 2022 bevestigd heeft dat de PSVR 2 in de maak is en gepland staat voor een release.

Om te extrapoleren, is het waarschijnlijk dat wij een release van de PSVR 2 zullen zien in Q1 2023, met een promotie push in de herfst van dit jaar. Daar zijn drie redenen voor.

PSVR 2 moet genoeg aandacht genereren.

Om genoeg hype rond de release te genereren, zal SIE beginnen met het vrijgeven van promotiemateriaal rond zijn aankomende PSVR 2 en de functies ervan in Q3 en Q4 van dit jaar, met een release window van Q1 2023. Dit is verder gegrond om vertrouwen te wekken dat Sony om virtual reality geeft, na de sluiting van zijn Britse VR studio.

Debacles in de bevoorradingsketen en tekorten aan onderdelen

In navolging van het tekort aan de PlayStation 5, is het waarschijnlijk dat de PSVR 2 soortgelijke problemen met de toeleveringsketen en tekorten aan onderdelen zal ondervinden, waardoor de release vertraging oploopt.

Q1 2023 release window wordt gesteund door gerespecteerd tech analist 

De gerespecteerde Ming-Chi Kuo, heeft aangegeven dat een lanceervenster van Q1 2023 waarschijnlijk is voor de PSVR 2.

Opmerkelijke functies van de PSVR 2

Superieure visuele ervaring.

We kunnen een ongelooflijke visuele natuurgetrouwheid verwachten dankzij een meeslepend gezichtsveld van 110 graden diagonaal, gecombineerd met een kraakheldere 4K resolutie van zijn twee OLED schermen. De beeldschermengines zullen waarschijnlijk RGB Stripe gebruiken, in tegenstelling tot PenTile Matrix(TM). De reden is dat PSVR voor RGB stripe koos, en de visuele ervaring werd daardoor verbeterd.

VR Expert RGB Stribe vs Pentile

Bovendien zal PSVR 2 voorzien zijn van foveated rendering door Tobii-run, waardoor de visuele ervaring geoptimaliseerd wordt op basis van waar de drager kijkt, de prestaties verbeterd worden en de schermgetrouwheid sterk toeneemt.

Het zal echter interessant zijn om te zien hoe de keuze van Fresnel-lenzen voor de PSVR 2, in tegenstelling tot de asferische lenzen van de originele PSVR, de visuele ervaring zal beïnvloeden.

Inside-out, standalone headset: een volgcamera is niet nodig.

Een van de belangrijkste verbeteringen tussen PSVR en PSVR 2 is dat de nieuwe VR-headset zal beschikken over inside-out tracking. Dit vergroot de vrijheid van de drager bij spelervaringen en maakt de PSVR 2 veel draagbaarder.

Sony’s geavanceerde haptiek in de headset.

Voor een volledige onderdompeling in het spel zal de PSVR 2 haptische feedback in de headset hebben. Dit is de eerste keer dat een headset ingebouwde haptiek heeft, want tot nu toe is dat alleen mogelijk met een extern accessoire. Nu we het toch over haptiek hebben.

VR Expert - PSVR 2 controller

Nieuwe PSVR 2 controllers

Ontworpen op basis van het succes en de blauwdruk van de succesvolle PS DualSense controllers, zullen de nieuwe PSVR 2 orb-achtige controllers beschikken over de indrukwekkende capacitieve touch, triggerweerstand, en dynamische haptische feedback om de onderdompeling te vergroten.

Conclusie

PSVR 2 komt volgens speculaties uit in Q1 2023, en zal een aantal indrukwekkende nieuwe functies bevatten. Een paar daarvan zijn inside-out tracking voor betere draagbaarheid, een scherpere visuele ervaring, en nieuwe in-headset haptics.

Met de PSVR 2 lijkt Sony zijn plaats als belangrijke speler op de markt van virtual reality-games te verstevigen, en het zal interessant zijn om te zien hoe de PSVR 2 ontvangen zal worden. Intussen ondersteunt de PlayStation 5 de originele PSVR, dus om het wachten te verzachten, zal ik enkele PSVR-spelletjes spelen.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.