Qualcomm en ByteDance werken samen aan XR-ecosysteem met het Snapdragon XR Spaces-platform

VR Expert - ByteDance en Qualcomm partnership aankondiging

Qualcomm, de toonaangevende fabrikant van smartphonechipsets, kondigde op het Mobile World Congress 2022 de release aan van het nieuwe platform en ecosysteem genaamd Snapdragon XR Spaces. Bovendien kondigde Qualcomm ook een samenwerking aan met Pico Interactive om meeslepende ervaringen te ontwikkelen via extended reality. Effectief, op zoek naar uitbreiding van de overstap naar XR door het ontwikkelen van een ecosysteem waar producenten en gebruikers kunnen interacteren en creëren.

Wat is Snapdragon XR Spaces?

Qualcomm’s Snapdragon-chipset en platform voor smartphones staan bekend als de ruggengraat en go-to-oplossing voor de meeste smartphones die vandaag de dag verkrijgbaar zijn en proberen nu ook de go-to-keuze te zijn voor uitgebreide reality.

Oorspronkelijk aangekondigd op AWE21, is de Snapdragon XR Spaces een ontwikkelaarsplatform waarmee ontwikkelaars geavanceerde draagbare AR-functionaliteiten kunnen bouwen. Zoals Qualcomm het een “cross-apparaat horizontaal platform en ecosysteem” noemt.

Zoals Qualcomm in hun oorspronkelijke persbericht zei: “Snapdragon Spaces stelt ontwikkelaars in staat om 3D-applicaties voor AR-brillen helemaal opnieuw te bouwen of eenvoudigweg versleten AR-functies toe te voegen aan bestaande Android-smartphone-applicaties om een uniforme, multi-schermervaring te stimuleren tussen het smartphonescherm in 2D en de echte wereld in 3D”.

Samenwerking Qualcomm en Pico Interactive

Qualcomm heeft al een belangrijke partner in extended reality in de vorm van Meta. Qualcomm beperkt echter, net als zijn smartphone sector, zijn XR-ontwikkelingspartnerschappen niet tot één bedrijf.

“Ook wij zijn toegewijd aan het bouwen van oplossingen die ontwikkelaars en makers in staat stellen om qualcomm’s tien jaar durende uitgebreide realiteitsleiderschap te ondersteunen. We kijken uit naar onze toekomstige Pico-apparaten die worden aangedreven door Snapdragon Spaces XR-ontwikkelaarsplatforms.” Zoals Rubo Liang, CEO van Pico zegt in een begeleidende aankondigingsvideo tijdens de MWC 2022-keynote van Qualcomm.

De belangrijke aankondiging van de samenwerking tussen Qualcomm en Pico geeft aan dat de wisselwerking tussen hardware en software cruciaal zal zijn om succes te vinden. Door samen te werken met Pico, zullen hun toekomstige headsets en de software onafscheidelijk zijn, volledig geoptimaliseerd voor succes en de toekomstige beloften van uitgebreide realiteit.

“We zijn enthousiast over het feit dat we zullen samenwerken aan hardware, software en technologische roadmaps om het ecosysteem voor Pico mogelijk te maken.” – Rubo Liang, CEO van Pico.

De concurrentie van XR-ecosystemen zal een van de bepalende ontwikkelingen zijn die we zullen zien in virtual en augmented reality. Zoals Cristiano Amon, CEO van Qualcomm, zegt: “Veel nieuwe ecosystemen omarmen deze technologie en hoe ze  hun apps in de cloud gaan ontwikkelen, of het nu gaat om consumenten of bedrijven.”

De concurrentie van XR-ecosystemen

Terwijl Qualcomm en Pico een partnerschap aangaan met als doel een aantrekkelijk ecosysteem te ontwikkelen voor ontwikkelaars, ondernemingen en consumenten, neemt de concurrentie van uitgebreide realiteitsplatforms en ecosystemen toe.

Google heeft op basis van eerdere geruchten gesuggereerd dat ze momenteel bezig zijn met het ontwikkelen van zijn ecosysteem van een VR / AR-applicatiewinkel: waarschijnlijk gericht op zowel consumenten als bedrijven.

Bovendien heeft het Finse Varjo, de gerenommeerde leider op het gebied van uitgebreide realiteit voor ondernemingen, zijn ontwikkelaarsplatform dat zich positioneert op een naadloze overgang tussen echte en digitale realiteit.

Het Chinese Nreal is ook van plan om het platform-ecosysteemmodel aan te gaan met zijn Nebula-platform, gericht op consumentenondersteunde realiteit (aR) mediaconsumptie.

Tot slot duwt Meta met zijn eigen VR/AR app store naar een sociaal platform van synchrone content: een metaverse.

Extended reality: A convergence is coming | Qualcomm

Conclusie

Qualcomm heeft de lancering aangekondigd van zijn uitgebreide reality-ecosysteem: Snapdragon XR Spaces-platform.

Deze aankondiging kwam tijdens het Mobile World Congress 2022 en kondigde verder een belangrijke samenwerking aan met Pico om meeslepende XR-ervaringen te ontwikkelen. Met deze stap wil Qualcomm zijn aanwezigheid op de XR-markt uitbreiden en een ecosysteem creëren waar producenten en gebruikers kunnen communiceren en creëren. Zo’n lancering versterkt effectief de concurrentie voor andere platforms en ecosystemen in de uitgebreide realiteitsmarket.

In ieder geval vertelt de samenwerking tussen Qualcomm en Pico een overtuigend argument voor een capabel ecosysteem van XR-inhoud, waardoor de ervaring met het Pico-rooster van headsets nog beter wordt voor consumenten in China en bedrijven in het Westen.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.