ClickCease

Quest 2 Privacy-instellingen: Een gids om te veranderen welke VR-gegevens Meta verzamelt

Oculus/Meta Quest 2 is de best verkochte virtual reality-headset, en hoewel het een geweldige ervaring is om in andere werelden te stappen en deze in VR te verkennen, maken sommige gebruikers zich misschien zorgen over hun privacy en waar hun gegevens naartoe gaan. Daarom hebben wij deze gids over de privacy-instellingen van de Quest 2 samengesteld. Wij laten u zien waar u het instellingenmenu kunt vinden en doorlopen de opties om het te wijzigen.

Hoe vindt u de privacy-instellingen van de Oculus Quest 2?

In de kern is Meta een socialemediabedrijf met Facebook, Instagram en WhatsApp als belangrijkste inkomstenbronnen uit advertentie- en data-inkomsten. Daarom zijn sommige gebruikers van de Oculus/Meta Quest 2 bezorgd over waar hun gegevens terechtkomen. En hoewel Meta niet langer een Facebook- maar een Meta-account vereist, is dat voor sommigen niet genoeg.

Het goede nieuws is dat Meta het wijzigen van uw privacy-instellingen ongelooflijk eenvoudig heeft gemaakt. U kunt uw Oculus-privacyinstellingen nu controleren door naar het Oculus Privacy Center te gaan en naar beneden te scrollen naar Privacyinstellingen. Dit is wat u ziet en wat u kunt controleren:

De privacy-instellingen die via de headset toegankelijk moeten zijn

U kunt ook wijzigen of Meta al dan niet geluidsopnamen van uw stem opslaat wanneer u de functie Gesproken opdrachten gebruikt. Standaard wordt elke keer dat u Spraakopdrachten gebruikt een opname van het commando opgeslagen op de servers van Meta.

Hier leest u hoe u dit via de headset kunt uitschakelen:

  1. Klik met de linkermuisknop op het klokpictogram in het Oculus-menu om Quick Actions te openen en klik vervolgens op het tandwielpictogram of Settings in de rechterbovenhoek.
  2. Selecteer ‘System’ en vervolgens ‘Voice Commands’.
  3. Selecteer in dit menu ‘Voice Storage’, hier kunt u Meta uitschakelen voor ‘Spraakopdrachten opslaan’ en ‘Store Transcripts’.

Gids om te zien welke gegevens Meta heeft verzameld

Ten eerste gebruikt Meta uw gegevens voor twee doeleinden. Het ene is om bij te houden welke VR-games en -toepassingen u hebt gekocht. De andere is voor reclame, d.w.z. het plaatsen van advertenties in uw Facebook-feed die verband houden met uw Quest 2-gedrag.

Om de volledige lijst te zien van welke gegevens Meta verzamelt, vindt u ‘View Your Information‘ in het bovengenoemde Oculus Privacy Center. Enkele opvallende zaken zijn “Current and Past Profile Photos” die je hebt gehad, “Recently Viewed Items”, “Subscribed Events” en “Incognito Mode”.

Er zij echter op gewezen dat Meta heeft verklaard dat zij geen videogegevens van uw kamer opslaan wanneer u de Quest 2 gebruikt.

Als u een Facebook-, WhatsApp- of Instagram-account hebt, wordt er een gegevensprofiel over u gemaakt dat wordt gebruikt voor reclamedoeleinden. Het is onbekend of deze gegevensprofielen anoniem zijn en/of in totaal worden gebruikt om groepen mensen te targeten voor reclamedoeleinden en niet individuen.

Hoe dan ook, als u meer wilt weten over het privacybeleid van Meta, zijn deze twee links een uitstekende manier om te beginnen: Facebook Data Policy en Supplemental Oculus Data Policy.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.