ClickCease

Quest 2 vs Quest Pro: Grootste verschillen

In dit artikel worden de verschillen tussen de Oculus / Meta Quest 2 en Quest Pro VR brillen besproken, zodat u kunt beslissen welke het beste bij u past.

De grootste verschillen tussen de Quest 2 en de Quest Pro zijn:

  • Slanker en evenwichtiger gewichtsverdeling
  • Face tracking
  • Mixed Reality en kleurdoorvoer
  • Dynamische Foveated Rendering
  • Premium prijzen

Slanker en evenwichtiger gewichtsverdeling

Het ontwerp van de Quest Pro zal kleiner en slanker zijn dan dat van de Quest 2. Een vormfactor die mogelijk wordt gemaakt door de nieuwe pancake-optiektechnologie die brillen zoals de indrukwekkende Pico 4 ook gebruiken. Meta Quest Pro heeft ook de batterij aan de achterkant van het apparaat, zoals bij alle Pico XR-apparaten en de bekende Microsoft HoloLens, Het resultaat is een veel betere gewichtsverdeling bij de Quest Pro in vergelijking met de Quest 2. De Quest 2 weegt echter 516 gram tegenover 722 gram bij de Quest Pro.

Face en body tracking

Een van de grootste verschillen tussen de Meta Quest Pro en de Quest 2 is het aantal trackingcamera’s op elk apparaat.  De Quest Pro heeft 10 trackingcamera’s verspreid over de gehele bril. Een paar daarvan worden gebruikt om uw gezichtsuitdrukkingen na te bootsen met face tracking en eye tracking, waardoor Social VR realistischer wordt. De Quest 2 heeft geen face tracking. Bovendien maakt de Quest Pro gebruik van AI voor body tracking, waardoor de virtuele avatar van de drager tot leven komt.

Mixed Reality en colour passthrough

De Quest Pro is gebouwd met het oog op productiviteit in vergelijking met de Quest 2. De Quest Pro heeft mixed reality-mogelijkheden, wat meer interactie met de echte wereld mogelijk maakt, inclusief het toevoegen van digitale lagen en natuurlijke interactie met de wereld. Dit is te danken aan de full-color passthrough mogelijkheden dankzij camera’s aan de voorzijde. Vergeleken met de Quest 2, die zijn volgcamera’s gebruikt voor mono-passthrough om gebruikers te helpen als ze hun grens verlaten. Hierin ziet u eenvoudig de verschillende gebruikssituaties. De Quest 2 is meer bedoeld voor gaming en entertainment, terwijl de Quest Pro is gebouwd voor meer op productiviteit gerichte toepassingen en gebruik..

Dynamic Foveated Rendering

Natuurlijk zal de visuele getrouwheid op Quest Pro scherper zijn met een hogere resolutie. De grootste sprong in visuele kwaliteit is echter dynamic foveated rendering.

Dankzij de speciale eye-tracking camera’s in de Quest Pro, zal de dynamische foveated rendering leiden tot tien keer betere visuele prestaties en kwaliteit op de Quest Pro in vergelijking met de Quest 2. We kunnen niet genoeg benadrukken hoe impactvol deze technologie zal zijn en naar verwachting zal het de industriestandaard worden binnen virtual reality voor de nieuwe brillen in 2023.

Premium pricing

Terwijl Meta erom bekend staat dat ze hun brillen subsidiëren om de verkoop van de brillen te verhogen, wordt de Quest Pro een premium VR-headset met een hogere prijs die gericht is op ondernemingen. Aangekondigd op Meta Connect, zal de Meta Quest Pro met 256GB opslagruimte $1500/€1800 gaan kosten. Dat is heel wat anders dan de onlangs verhoogde prijs van Quest 2 van 399,99 dollar voor 128 GB en 499,99 dollar voor 256 GB.

 

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.