ClickCease

Razer’s OSVR introduceert versie 1.3 van de HDK

Open source virtual reality (OSVR)

OSVR is een door Razer ondersteund VR Software platform. Het idee achter OSVR is dat het voor iedereen toegankelijk is, dus iedereen heeft toegang tot VR hard en software om die verder te ontwikkelen. OSVR wordt ook niet beheerd door een groot bedrijf maar door 200 verschillende bedrijven, zowel wereldleiders als kickstart groepen hebben zich aangemeld bij OSVR.

Het unieke aan OSVR is dat het ondersteund wordt door Windows, IoS, en Linux, ook is het geen concurrent van de grotere namen zoals Oculus en Samsung Gear VR. het is eerder een ondersteunend platform dat maar een doel voor ogen heeft: het verbeteren van de VR experience.

Hacker Development Kit (HDK)

OSVR krijgt data aangeleverd door 200 verschillende bedrijven, allemaal verschillende soorten hard- en software die niet compatibel zijn met elkaar. Dat is natuurlijk ontzettend uniek maar ook frustrerend, nu heeft OSVR daar een oplossing voor bedacht.

OSVR Hacker Development Kit (HDK). De HDK zorgt ervoor dat alle hard en software op een plek samenkomt en ook compatibel wordt gemaakt. hierdoor kan iedereen stukken makkelijker eigen hard en software creëren evenals je eigen applicaties. Doordat je creëert met de HDK wordt alles direct ondersteund op elk platform hierdoor bereik je direct meer mensen en kan iedereen genieten van jouw eigen VR apps.

HDK 1.3

Vanaf 1 oktober kun je de nieuwe HDK bestellen, nieuwe features zijn: betere display en betere lenzen waardoor het beeld duidelijke en meer helder wordt. De prijs van de HDK is nog niet bekend, het huidige model kost zo’n $299,99  en de oudere versies kosten $199,99.

Het nieuwe model valt niet te vergelijken met de HTC VIVE of de Oculus Rift, maar zal te vergelijken zijn met de oudere versies van de Rift. De allereerste versie van de HDK is nu ook vrijgegeven om uit te printen in 3D, normaal kostte de aanschaf $199,99 maar voor de 3d printer kopen is het volledig gratis.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.