ClickCease

Redenen om de HP Reverb G2 te kopen, specificaties, prijs en voordelen

De HP Reverb G2 werd in juli gelanceerd door computerfabrikant HP, en wordt naar verwachting eind oktober geleverd door VR-Expert. Sinds de lancering loopt het storm, de verwachtingen zijn hooggespannen. Wat maakt de HP Reverb G2 uniek?

Wat is de Resolutie van de HP Reverb G2?

De HP Reverb G2, waarvan de lenzen zijn ontwikkeld door game ontwikkelaar Valve, heeft namelijk een resolutie van 2160 x 2160 pixels per oog, waarmee de headset ongeveer twee keer zo scherp is als de VR-headset Oculus Rift S. Vergelijkbare PC VR headsets als de HTC Vive Cosmos en de Valve Index komen qua schermresolutie niet eens in de buurt bij de HP headset. 

Welke Content platforms Ondersteunt de Reverb G2

Naast de hoge schermresolutie heeft de VR-headset ook als voordeel dat het twee soorten content platformen ondersteund: het Windows Mixed Reality-platform en de Steam VR. Hierdoor is een grote hoeveelheid aan content beschikbaar. Een content platform is een digitale verzamelplek waar content wordt geproduceerd, verspreid, beheerd en geanalyseerd. Dit kan een website zijn, maar ook een app.

Spatial audio op de nieuwe Reverb

Een ander voordeel van de Reverb G2 is het feit dat de koptelefoons van de VR-headset spatial audio ondersteunen. Dit houdt in dat het geluid de bewegingen van iemands hoofd volgt, waardoor de geluidskwaliteit optimaal blijft. Voor deze technologie is net als bij de ontwikkeling van de lenzen ook gekozen voor een samenwerking met Valve. Dit omdat Valve bekend staat als een van de beste in de markt op het gebied van lenzen ontwikkelen en geluidssystemen. De koptelefoons kunnen overigens worden losgekoppeld als een gebruiker liever zijn eigen koptelefoon gebruikt.

Wat is de Prijs van de HP Reverb G2?

De prijs van de HP Reverb G2 is 577 euro exclusief btw, waarmee het de goedkoopste PC VR-headset in de markt is. In combinatie met de hoge kwaliteit, maakt dit de Reverb G2 tot een buitengewoon interessant product. Ook omdat techbedrijf Oculus stopt met de Oculus Rift S en er op dit moment geen ander instapmodel voor PC VR-headsets te vinden is voor de prijscategorie waarin de nieuwe Reverb zich bevindt. Ter vergelijking: een HTC Vive Pro kost al snel 1.000 euro exclusief btw. 

Alles in ogenschouw genomen maken de hoge kwaliteit op het gebied van schermresolutie, geluidskwaliteit en de lage prijs van de Reverb G2 tot een bijzonder goed product in de markt van PC VR-headsets.

 

Benieuwd geworden naar de HP Reverb G2?

Wij geven vrijblijvend advies!

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.