ClickCease

Birdy King Land

Virtuele Rollercoasters zijn er genoeg voor de Oculus Rift. Tijdens demonstraties of andere publieke events is dit de ervaring die standaard getoond wordt. Birdy King land lijkt meer van hetzelfde maar tilt de rollercoaster ervaring naar een hoger niveau.  De ervaring is een kruising tussen een animatiefilm en een rit in de achtbaan. Snelle actie, geweldige animaties en een spannende rit maken dit dé plaatsvervanger van alle achtbanen die er momenteel zijn.

De ervaring is ontwikkeld door een Frans bedrijf en vanaf deze week te downloaden via de site van Oculus. Birdy King Land lijkt op een standaard achtbaan ervaring maar geeft hier een leuke twist aan. In plaats van in een achtbaan neem je plaats in een zijspan van een motor bestuurd door een zeer vreemd maar vrolijk figuur. De game gooit je niet gelijk in het diepe maar start met een intro waar het achtergrondverhaal wordt uitgelegd. Helaas gebeurd dit in het Frans waardoor de meeste mensen geen flauw idee zullen hebben waar het over gaat. Gelukkig kan je de intro skippen en gelijk van start gaan met de actie…

Ready, steady, GO!

De ervaring start in een stadje waar de sappige hamburger van de bestuurder wordt gestolen door een vreemde vogel, letterlijk. Wat volgt is een adrenaline verhogende achtervolging door een stadje, bergen en uiteindelijk een tempel. Birdy King Land is dus geen standaard route met loopings en kurkentrekkers maar een verassende rit door een prachtige, gevarieerde omgeving. De stijl van de ervaring is cartoony en de animaties zijn zeer kleurrijk. Je maakt een dollemansrit met de twist and turns die de ervaring uniek en zeer memorabel maken.  Elke bocht die je neemt toont een nieuw setting en de wisselingen tussen de donkere en lichte omgevingen is prachtig gedaan. Dit is veruit mijn favoriete rit door een virtuele wereld.

Publiekslieveling

Ik hoop van harte dat de Franse ontwikkelaar door gaat met dit geweldige concept en dat we in de toekomst meer avonturen kunnen beleven in Birdy King Land. De game leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor een avonturen game. Ik heb deze demo getoond tijdens mijn laatste presentatie en hij viel bij iedereen in goede aarde, van jong tot oud. Wanneer je iemand moet laten kennismaken met virtual reality is dit dé app die je als eerste moet laten zien. De combinatie van geweldige graphics, intense actie en leuke animaties maken must play voor iedereen die in het bezit is van een Oculus Rift. De gehele rit duurt ongeveer 4 minuten maar de herinnering blijft vele male langer hangen…

Birdy King Land is nu te downloaden via de site van Oculus.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.