ClickCease

ColorCross

De ColorCross is één van de vele vr brillen die sinds het populair worden van virtual reality op de markt is verschenen. Ik ben benieuwd of deze gepimpte (lees:plastic) Google Cardboard de moeite waard is…

What’s in the box

Het eerste wat me opviel was hoe klein de doos waarin de ColoCross zicht verschuilt. Dit komt waarschijnlijk doordat ik de grote doos van de Oculus Rift DK2 gewend ben. Dit maakt het vervoeren echter wel een stuk eenvoudiger. De doos past eenvoudig in je rugtas of zelfs een (grote) jaszak.

Ik was tevens verbaast over de compactheid van de vr bril zelf. Op internet ziet hij er toch echt een stuk groter uit. De inhoud van de doos is vrij summier, naast de bril zelf bevat deze een lenzendoekje en een korte handleiding. Deze laatste heb ik echter niet gelezen, zo moeilijk is het bedienen van de bril namelijk niet…

Gebruik

Het idee is vrij simpel en overduidelijk gebaseerd op Cardboard. Je schuift/klikt je smartphone er aan de voorzijde in en je bent ready for vr.  Het mechanisme om je smartphone te plaatsen is vrij ingenieus. De klep is zowel aan de zijkanten als boven en onderzijde te verstellen waardoor bijna elke smartphone past. Het mechanisme zelf voelt een klein beetje gammel aan. Ik heb de bril echter veel gebruikt maar tot op heden geen problemen ondervonden. De voorzijde aan de voorkant is open, dit ziet er zonder een telefoon in de bril raar uit maar dient een doel. De ColorCross is namelijk zo gemaakt dat je er ook Augmented Reality apps mee kunt checken omdat de camera aan de voorzijde van je telefoon vrij is.

Comfort

Zodra je smartphone geplaatst is schuif je de banden over je hoofd en kun je één van de ongeveer dertig beschikbare apps en games checken.  De hoofdband voelt stevig aan en zit zowel om de zijkant als bovenkant van je hoofd. Hierdoor blijft de bril goed zitten en kun hem lang gebruiken met relatief comfort. De band zelf is rekbaar en voelt stevig aan. Ik mis de schuimrand aan de binnenzijde zoals bij de Rift, dit is echter niet heel storend.

Beeld

Ik ben erg te spreken over de verstelbare lenzen. De ColorCross heeft twee schuiven aan de bovenzijde waarmee je de lenzen naar binnen en buiten kunt schuiven. Hierdoor is het voor iedereen mogelijk om een scherp beeld te krijgen. Dit mechanisme voelt bovendien zeer stevig aan waardoor de kans klein is dat je vroegtijdig afscheid moet nemen van je vr-bril.

Design

Het design simpel doch praktisch. De schoonheidsprijs wint de ColorCross niet maar wat hij moet doen, doet hij goed. Het feit dat de bril geen klep aan de voorzijde bevat maakt deze tevens geschikt voor Augmented Reality applicaties en games. De algehele bouwkwaliteit voelt prima maar verwacht geen wonderen van deze vr bril. Ik denk dat het mechanisme dat gebruikt wordt om je smartphone vast te klikken het snelst de geest geeft. Ga je echter voorzichtig met de bril om dan ga je er lang plezier aan beleven.

Games & apps

Zoals met elke mobiele vr bril die gebruik maakt van je smartphone heb je een beperkt aantal apps en games tot je beschikking. Momenteel zijn er zo’n 30 te krijgen voor Android & iOS. Dit aantal gaat echter snel groeien nu diverse bedrijven Software Development Kits uit hebben gebracht. Bijna dagelijks verschijnen er nieuwe games en video’s in de Appstores.

Prijs

De adviesprijs van de ColorCross is €29.99 wat redelijk is aangezien de ColorCross stukken langer meegaat dan bijvoorbeeld Google Cardboard.

ColorCross kopen? = Koop de Archos

De ColorCross is een zogenaamd OEM (Original equipment manufacturer) bril van een Chinese fabrikant. Dezelfde bril is nu ook te koop onder de vlag van telefoonfabrikant Archos.  Deze versie is exact hetzelfde maar beschikt over een Nederlandse handleiding, garantie en klantenservice.

Menu sluiten
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.