ClickCease

Radial-G

Zin in waanzinnig snelle actie? Liefhebber van racegames? Jezelf keer op keer proberen te verbeteren, dat spreekt je wel aan? Beetje tech, science-fiction achtig ok? En daarbij het gevoel dat je ook echt helemaal meedoet? In dat geval: direct Radial-G downloaden en op je Oculus afspelen! Want als je op maar één of twee van de voorgaande vragen bevestigend kon antwoorden, zit je geramd met deze VR Game!

First Impression

Om te beginnen: (bij mij) een van de weinige games die zonder problemen “Direct to rift” mode kon gebruiken. Op de een of andere manier heb ik het gevoel dat deze modus vloeiender loopt, waarbij de graphics ook net even wat beter, wat scherper weergegeven worden. Ik kan het technisch niet onderbouwen, het is een gevoel, maar toch.

Afijn. De game start en voor je krijg je in een 3D omgeving een ruimtescheepje te zien met een kap die wel van een oude Heinkel of Stuka lijkt te komen. Leuke touch!
Er valt gelukkig bitter weinig in te stellen en ook de controls: voordat de game start krijg je een menu waarin je wat settings aan kunt passen, maar dat is totaal niet nodig: je kunt hetzij een Xbox controller, hetzij een joystick, hetzij de arrow toetsen gebruiken en klaar ben je. Kwestie van vooruit, stoppen, links en rechts. In het menu zit de optie voor Fire 1 en Fire 2 nog, alleen heb ik het idee dat die in de demo helemaal niets doet.

Nog een keer op de spatiebalk, en je zit in je spacecraft, bovenop een soort grote buis. Om je heen zie je een futuristisch high-tech wereld die zo te zien je racetrack is. Het aparte is: er is geen boven en onder. Als je een heeeel klein beetje gas geeft (met een joystick kan dat mooi) dan kom je maar heel langzaam vooruit en kun je toch links en rechts over de buis schuiven. Je blijft op een soort magnetische wijze aan de buis “kleven” zonder dat je er af valt. Wat, met een Oculus op, tot soms vreemde sensaties kan leiden: in het begin denk je dat je zo naar beneden sodemieterd. Maar dat gebeurd dus niet. Het ziet er bijzonder verzorgd uit.

Graphics en Controls

De controls zijn al aangegeven: niks meer en niks minder dan vooral snelheid op zien te bouwen en dat doe je gewoon door zo hard mogelijk op de arrow-up toets te drukken! Gas erop en kijken of je je eigen laptijd kunt verbeteren! Grafisch ziet het er erg strak uit. Het interieur van je race-craft is bijzonder spartaans, met links en rechts aan de wand een tweetal handles (gas? besturing?) maar ze zijn niet geanimeerd: wat je ook doet, er beweegt niets. Maar dat doet aan de ervaring niets af: tijd om naar de binnenkant van je cockpit te gaan zitten gapen heb je toch niet!

Doel

Tenminste: als je je eigen high-score wilt verbeteren. En geloof me: na twee rondjes wil je dat! Je ziet in je cockpit je huidige tijd, en je beste ronderijd. Planken, dus! Nou.. wel planken, maar met beleid. Oer de buis zitten her en der groene vlakken (wie Mario Kart heeft gespeeld, en dan vooral het level Rainbow Road, die weet wat ik bedoel!!) en als je over deze groene vlakken zweeft/racet, dan krijg je een extra boost en ga je een stuk harder. Waarbij je wel goed moet timen, want vlak na die groene boost gedeeltes zitten vaak een soort ringen om de buis, waar om en om rode en groene stukken zitten.

Het is nu zaak om vooral de rode gedeeltes te ontwijken, want als je daar tegenaan knalt valt je speed bijna terug naar nul. Timing wordt belangrijk, en vooral hoe verder je in het circuit komt. Daar zitten op een gegeven moment een aantal ringen achter elkaar, die tegengesteld aan elkaar ronddraaien. Om daar doorheen te komen zonder dat je een rood vlak meepakt is domweg planken niet echt de slimste tactiek maar zul je aan moeten voelen hoe je deze hindernissen met wat meer en minder gas gaat pakken. Terwijl je natuurlijk als een halve idioot links en rechts aan het laveren bent.

Conclusie

Radial-G is voor de liefhebbers van competatieve racegames een absolute aanrader. De game is snel, ziet er strak uit en is bijzonder laagdrempelig. Kortom: ga vooral de demo eens spelen en kijk of deze game je aanspreekt! De jongste hier in huis, absolute eindbaas op Mario Kart, wist het goed samen te vatten toen ie even met de Oculus Radial-G speelde: Sodeknetter! Radial-G is op verschillende sites te downloaden voor de Oculus Rift via de Radial G website.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.