ClickCease

Ricoh & Kodak kondigen nieuwe 360 graden camera’s aan

Fabrikanten Ricoh en Kodak kondigden recent verbeterde versies aan van de Ricoh Theta M15 en de SP360. Beide 360 graden camera’s beschikken over flink verbeterde specificaties en lopen hiermee voorop binnen deze nieuwe markt.

Ricoh Theta S

De nieuwe versie van de Theta met de aanduiding ‘S’ beschikt over twee 12 megapixel sensoren die samen zorgen voor een sferische afbeelding van 14.4 (5376×2688) megapixels.  Dit is een behoorlijk upgrade, bijna een verdubbeling,  ten opzichte van de eerste versie die slechts een totale resolutie van 6,4 megapixel bood.  Daarnaast kunnen met de verbeterde Theta video’s geschoten worden in full HD (1080p) met een framerate van 30 frames per seconden.

ricoh 360 graden camera

Naast een verbeterde beeldkwaliteit is het nu mogelijk om flink langer te filmen. Was je eerste beperkt tot video’s van slechts 3 minuten, nu kan je opnames maken van maximaal 25 minuten.  De grotere beeldsensoren en het snellere F2.0 diafragma moeten bovendien zorgen voor een mooiere opnames.  Hopelijk is dit ook te zien aan het eindresultaat want de kwaliteit van de opnames viel ons flink tegen zoals je terug kunt lezen onze Ricoh Theta review.

De Theta S beschikt net als zijn voorganger over ingebouwde WiFi en staat in direct verbinding met de applicatie.  Volgens de fabrikant is de Theta S volledig compatibel met Google Streetview, opnames kunnen nu direct geüpload worden naar de dienst van de zoekgigant. De Theta S is nu te koop voor een adviesprijs van 399 euro.

Kodak SP360 4K

Fabrikant JK Imaging die onder de naam van Kodak de SP360 uitbracht kondigde een nieuwe versie van de 360 graden actiecamera met zoals de naam al doet vermoeden een resolutie van 4K. De 12 megapixel camera kan opnames maken met een resolutie van 2028 x 2028 en een framerate van 50 frames per seconden.  Wil je wat meer vloeiende opnames maken dan kan deze nieuwe versie ook opnames maken in 720p met een framerate van maar liefst 120 frames per seconde.

 

kodak 360 graden camera

 

De nieuwe SP360 beschikt over een F2 diafragma en een 12 Megapixel BSI-CMOS sensor,  aanzienlijk beter dan de bovengenoemde Theta S. Grootste belemmering van de Kodak is dat het geen echte 360 graden camera is maar het moet doen met sferische opnames van 360 bij 180 graden.  Dit is ook duidelijk te zien bij de video-opnames waarbij een groot deel van het beeld bestaat uit een zwart gat. Dit was dan ook één van de grootste minpunten zoals die naar voren kwamen uit onze SP360 review.

Net zoals de Theta beschikt deze camera over een Wifi verbinding maar beschikt deze camera ook over NFC optie, wat je hiermee precies kunt doen blijf echter onduidelijk. De nieuwe SP360 beschikt over een aantal nieuwe opties zoals Live Video conferentie en de mogelijkheid om beelden rechtstreeks via internet te streamen met de LiveView optie. Wat de 4K versie moet gaan kosten is nog onbekend maar de camera moet rond oktober van dit jaar beschikbaar zijn in Europa.

De weg vrij

De fabrikanten brengen nu al een tweede generatie 360 graden video laten maken op de markt terwijl de meeste ontwikkelaars moeite hebben om hun eerste versie op de markt te krijgen. Wij zijn vooral benieuwd naar de prestaties van de nieuwe Theta S omdat dit een echte 360 camera is terwijl de Kodak slechts half doet wat de naam beloofd. Hopelijk kunnen wij binnenkort beide camera’s onder de loep nemen.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.