ClickCease

Samsung gaat samenwerken met DigiLens om zijn AR-bril te bouwen

Digilens

DigiLens heeft 50 miljoen dollar opgehaald in de laatste Serie D-ronde en daarmee een prominente benchmark geworden voor uitgebreide Extended Reality (XR) brillen. Het bedrijf heeft nu zijn bedrijfs licentiemodel versterkt en zijn wereldwijde bereik verder uitgebreid.

Wat heeft DigiLens aangekondigd?

DigiLens, een prominente vernieuwer van waveguide en holografische technologie, kondigde aan dat het de eerste ronde van de Series D-financiering van het bedrijf heeft afgesloten. Samsung stond aan de wieg van de financiering, samen met andere sterke namen zoals Alsop Louie Partners, Samsung Electro-Mechanics, Dolby Family Venture, Diamond Edge Ventures en andere bedrijven.

DigiLens herhaalde ook dat de tweede sluiting van het Series D fonds tegen het einde van dit jaar zal plaatsvinden. Dit zal andere bedrijven en investeerders een kans geven om mee te doen aan de fondsenwerving.

DigiLens heeft in de eerste ronde meer dan 50 miljoen dollar opgehaald en heeft nu naar schatting een waarde van meer dan 500 miljoen dollar. Het bedrijf besprak ook zijn aankomende Design V1 Developer XR smartglasses en zei dat het zich richt op het stimuleren van hun XR content ontwikkeling. 

DigiLens sprak ook over hun state-of-the-art Transparent Resolution Expanded technologie van T-REx. Volgens DigiLens helpt de T-REx de resolutie van de golfgeleider tot 2x te maximaliseren zonder afbreuk te doen aan de afmetingen, het energieverbruik en de vormfactor. Dit is een primaire factor geweest bij het succesvol afsluiten van de Series D van het bedrijf.

VR Expert - digilens smartglass

Volgens de CEO van DigiLens, Chris Pickett, heeft deze laatste ronde van fondsenwerving geholpen DigiLens te vormen tot een van ‘s werelds toonaangevende bedrijven in optische technologieën. Het bedrijf is van cruciaal belang voor de ontwikkeling van naadloze en futuristische AR en XR slimme brillen op schaal. Pickett zei ook dat het perfectioneren van de waveguide display optiek misschien wel het moeilijkste proces is om een XR-bril te ontwikkelen.

De sleutelrol van Samsung

Samsung gaat een centrale rol spelen in het helpen van DigiLens bij het op de markt brengen van hun XR smart glasses dankzij de innovatie en dominantie van het bedrijf in de productie van mobiele apparaten over de hele wereld. Pickett verklaarde ook dat DigiLens een op precisie gebaseerd markt ecosysteem nodig zal hebben om ervoor te zorgen dat het zijn producten binnen aanvaardbare deadlines kan lanceren, productievolumes kan halen en de juiste kostenstructuur voor consumententechnologie kan creëren. Deze nieuwste Serie D-ronde gaat DigiLens helpen om eindelijk zijn consumenten- en zakelijke XR slimme bril op de markt te brengen en te lanceren, door ze tegen meer realistische prijzen te verkopen.

DigiLens heeft ook gezegd dat zijn AR-technologie een perfecte balans biedt tussen tal van factoren, zoals betaalbaarheid, productafmetingen, product gewicht, prestaties en massaproductie niveaus van het waveguide AR-scherm. Volgens Hark Sang Kim, EVP van Samsung Electronics, is het bedrijf verheugd om de handen ineen te slaan met DigiLens om samen te werken aan de productie van scherp geprijsde en toch gedifferentieerde augmented reality-apparaten.

VR Expert - digilens smartglass

Tot slot

DigiLens verklaarde ook dat met zijn succesvolle Serie D fondsenwerving en hun samenwerking met Samsung, “het bedrijf zich gaat richten op het maken van aanzienlijke sprongen in een poging om consistent en continu de primaire technologische component te produceren die in alle soorten XR-apparaten zal worden vervaardigd door een wereldwijd landschap van OEM’s, contract producenten van apparaten, en content providers.” Bovendien verklaarde het bedrijf ook dat het met de hulp waveguide-schermen zal blijven ontwikkelen voor zijn AR- en XR-headsets. De samenwerking met Samsung zal hen helpen bij de ontwikkeling van betaalbare onderdelen en componenten voor geavanceerde AR-headsets, in de hoop dat ze de consumentenprijzen kunnen evenaren.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.