Samsung Galaxy 8 Brengt Meer VR-Mogelijkheden

Terwijl Apple zich zal richten op augmented reality, blijft Samsung op het pad van virtual reality met hun nieuwe Samsung Galaxy 8, 8+ en accessoires. Na de Google-cardboard is de Samsung Gear VR huren het populairste platform op de markt, met de nieuwe line-up die ze verder willen bouwen op hun succes.

Zal dit lukken met hun 2 nieuwe smartphones, de vernieuwde 360 ​​graden camera, Gear VR en nieuwe HTC Vive VR-controllers om VR-games te spelen? Laten we eens kijken wat Samsung dit jaar te bieden heeft.

Galaxy S8 en S8 +

Net als versie 7 hebben ze 2 nieuwe modellen aangekondigd. De S8 + heeft een groter scherm, er is geen beperking in een gebogen rand. Door de dunne randen is het toestel uitermate geschikt om augmented reality toe te passen, het echte beeld en scherm lopen haast naadloos in elkaar over. De vingerafdruk is vervangen voor een irisscanner, dus ze hebben geen fysieke-knop aan de voorkant van het apparaat nodig.

De processor is sneller dan de vorige editie, dat is goed omdat de virtuele assistent Bixby die kracht nauwelijks nodig heeft.

De makers van Apple Iphone’s Siri hebben een nieuwe versie voor Samsung gemaakt met meer mogelijkheden zoals het herkennen van objecten. Zie je iemand met een mooi paar schoenen? Bixby zoekt direct naar een show waar je een paar kunt bestellen. De behuizing is bestand tegen water en stof, wat erg handig is als je filmt met de nieuwe Gear 360 camera. Draagbaar opladen is mogelijk met de optionele lader.

Samsung Gear 360-camera

De eerste Gear 360 camera behoorde direct tot de beste panorama camera’s in de consumentenprijs klasse. De nieuwste versie heeft een kleinere bol en 2 lenzen gekregen, een handvat om met een losse pols te filmen. De rubberen ring aan de onderkant biedt stabiliteit bij het filmen vanuit een vaste positie. Het handvat heeft ook een aansluiting voor een standaard statief.

U kunt 4K-resolutie filmen, hoewel de capaciteit van de accu kleiner is, kunt u toch langer filmen. Met de card locker gebruik je een microSD kaart met 256 GB. Een groot verschil tussen de vorige versie is de mogelijkheid om andere soorten smartphones te gebruiken dan de Samsung toestellen, je kunt de apps zelfs op een Apple toestel installeren.

Overigens hebben alle apparaten niet dezelfde functionaliteiten. De iPhone-app kan bijvoorbeeld geen livestream maken. De livestream-functies zijn echter ook nieuw voor de Gear 360, hoewel er een aanzienlijke vertraging zal zijn tussen de live-actie en het livestream-beeld. Het is een interessante nieuwe feature, bijvoorbeeld tijdens de registratie van een live concert en evenement.

Sportief fotograferen en filmen is nog mogelijk dankzij de IP53 bescherming tegen vuil en opspattend water. De camera is niet volledig waterdicht zoals de S8-smartphone.

Ondanks alle verbeteringen is de Gear 360 goedkoper dan de vorige editie, dit maakt de tweede editie een absolute top camera voor de consumenten klasse. De nieuwe Kodak ORBIT360 4K is momenteel de enige concurrent, hoewel deze camera de live-functie van de Gear 360 niet ondersteunt.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.