ClickCease

Samsung Galaxy O, een nieuwe vr smartphone gemaakt met Oculus?

Geruchten wijzen erop dat Samsung wellicht een nieuwe telefoon gaat introduceren die specifiek voor virtual reality is gemaakt. Deze moet in samenwerking met Oculus ontwikkeld worden en met apparaten zoals de Samsung Gear VR de ultieme mobiele vr ervaring bieden.

Geruchten, geen feiten

De geruchten komen niet vanuit bronnen bij Oculus of Samsung maar berusten op een voorspelling van een technologie-analist bij Piper Jaffray genaamd Gene Munster. Hij denkt dat Samsung en Oculus zeer snel een nieuwe lijn smartphones introduceren met de naam Galaxy O, als in Oculus. Daarnaast geeft hij aan dat als alternatief er een all-in-one vr headset wordt gemaakt. Eentje die beschikt over alle benodigde hardware zoals een CPU, custom scherm met hoge resolutie en op maat gemaakt optische sensoren.  Dit is echter onwaarschijnlijk en Munster zet zijn geld op een nieuwe lijn telefoons.

Samsung Galaxy O

Samsung Gear VR aankondiging

Gisteren werd al duidelijk dat de kans groot is dat de consumentenversie van de laatste Gear VR zeer snel aangekondigd wordt.  Eind deze maand vindt voor de tweede maal het Oculus Connect event plaatst waar we een aantal belangrijke aankondigingen kunnen verwachten. De consumentenversie van de Gear VR ontbrak tijdens de introductie van de Note 5 en de S6 + waardoor de geruchtenmolen steeds harder ging draaien.

Deze werd nog verder aangeslingerd door een Tweet van John Carmack waarin vermeldt werd dat je nog even moest wachten met het halen voor een smartphone voor virtual reality tot ná Oculus Connect.  Dit event vindt plaatst van 23 tot 25 september in Hollywood en moet veel nieuwe informatie over de koers van Oculus geven.

john carmack telling people not to buy a phone for vr

Slimme keuze?

De voorgaande headsets van Samsung maakte gebruik van twee belangrijke toestellen. De eerste werkte met de Note 4 en de tweede versie met de Samsung Galaxy 6 (Edge & +). Vooral deze laatste toestellen zijn veel verkocht waardoor adoptie van vr onder huidige klanten een stuk hoger kan/moet liggen. Het uitbrengen van een nieuwe toestel specifiek voor virtual reality gaat ongetwijfeld zorgen voor een langzamere adoptie. De gemiddelde consument gaat waarschijnlijk niet een apart een toestel kopen voor vr.

Hopelijk is Samsung zo slim om te zorgen dat de nieuwe Gear VR in elk geval werkt met de S6 lijn.  Het blijft even afwachten wat Samsung en Oculus voor ons in petto hebben, het lijkt waarschijnlijk dat er rond de feestdagen pre-order aangenomen worden of dat het toestel al in de handen van de consument ligt. Wij kunnen niet wachten.

 

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.