ClickCease

Samsung Gear VR goed voor 1 miljoen gebruikers per maand

Terwijl de Oculus Rift en HTC Vive headsets langzaam maar zeker de consument bereiken heeft Oculus bekend gemaakt dat er momenteel 1 miljoen actieve gebruikers zijn van de Gear VR. Dat is een indrukwekkend aantal voor het kleinere broertje van de Rift. Blijkbaar zijn er veel bezitters van Samsung Galaxy smartphones en tablets die de headset gebruiken om hun eerste stappen te nemen in Virtual Reality.

Gear VR in gebruik

Gear VR voor iedereen

De eerste versie van de Gear VR die in de winkel te koop was had nog een aanschafprijs van €199,-. De tweede generatie die eind 2015 op de markt verscheen was niet alleen beter, de prijs was ook lager met €99,-.

Bij de introductie van de Galaxy smartphones S7 en S7 Edge kregen de snelle bestellers deze headset er gratis bij. Zo kreeg Samsung direct honderdduizenden nieuwe gebruikers. En blijkbaar laten ze de bril niet in een kastje stof vangen, met 1 miljoen gebruikers per maand lijkt de headset van Samsung een groot succes.

Google Cardboard krijgt concurrentie

Google Cardboard is de goedkoopste manier om VR te beleven. Met een stukje karton kun je genieten van vele VR apps op Android en Apple toestellen. Toch biedt de Gear VR met de extra hardware en het gesloten Oculus systeem een betere ervaring.

Het helpt natuurlijk ook dat de Gear VR enkele fikse primeurs binnen weet te slepen zoals Minecraft en één van de beste video producenten, NextVR, maakt ook exclusieve producties voor de headset.

Gear VR wordt mee gespeeld

Samsung is “the brand to beat”

Andere fabrikanten zullen Samsung scherp in de gaten moeten houden. Terwijl camera fabrikant GoPro zware tijden doormaakt komt Samsung met de Gear VR 360 camera. De Rift heeft nog geen VR controllers en Samsung heeft al promotiemateriaal van hun Rink controllers laten zien. Daarnaast is de headset ook nog eens geheel draadloos. Als je net een Galaxy S7 hebt gekocht wordt het misschien tijd voor een Gear VR, de toekomst ziet er rooskleurig uit.

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.