Samsung lanceert een augmented reality-apparaat

VR Expert - Samsung Galaxy SmartTag+ met augemented reality

Een recent rapport laat doorschemeren dat  Samsung  de onderzoeks- en ontwikkelingsfase van een nieuw augmented reality-apparaat afrondt, met behulp van een nieuwe vorm van golfgeleider holografische opticatechnologie. Het nieuwe AR-apparaat van Samsung zal een system-on-chip-processor, Exynos, gebruiken, wat de mogelijkheid opent voor strakkere optimalisatie en prestaties.

Wat zette het gerucht van een nieuw Samsung AR-apparaat in gang?

In een Korea IT News-rapport wordt gesteld dat Samsung een AR-apparaat ontwikkelt dat een nieuwe hologramschermtechnologie zal gebruiken. Het bedrijf werkt naar verluidt al een paar jaar aan deze nieuwe technologie en het daaropvolgende AR-apparaat, van zijn Advanced Institute of Technology en met de recente overname van DigiLens.

Bovendien zal het nieuwe Samsung-aanbod worden aangedreven door de ARM-gebaseerde chipset Exynos, die in eigen huis wordt geproduceerd en ontwikkeld. Over het algemeen volgt de trend van nieuwe technologische apparaten met dergelijke chipsets, zoals Apple Silicon of Google Tensor. Deze processors staan ook bekend als ‘system-on-chip’ omdat de fabrikant niet gebonden is aan een partnerschap met Intel of AMD, terwijl het Samsung ook in staat stelt om de software en hardware samen te ontwerpen.

Het aankomende Samsung augmented reality-apparaat zal Android als besturingssysteem gebruiken. Een interessante keuze, als een van de redenen voor system-on-chip verwerking, is om een besturingssysteem te ontwikkelen in directe synergie en optimalisatie met de chip zelf.

Interessant is dat Samsung het Amerikaanse optiekbedrijf DigiLens heeft overgenomen, die een nieuw type lens-iteratie hebben ontwikkeld, holografische golfgeleider genaamd  , met een bredere FOV dan andere soorten golfgeleiders. Zonder te compromitteren op de voordelen van de golfgeleider, zoals dun en lichter zijn dan andere lenstypen.

Richt Samsung zich op het Westen of het Oosten?

De vraag welke markten, het oosten of het westen, het Koreaanse Samsung zich op zijn aankomende augmented reality-apparaat zal richten, zal dicteren welk AR-aanbod ze zullen aankondigen. Als Samsung’s holografische toekomstige AR-apparaat naar het westen betekent een HMD die concurreert met apple, magic leap en Microsoft’s Hololens divisie. Terwijl als je je op het Oosten richt, een paar Smart Glasses to concurreren met Nreal, TCL en Oppo is waarschijnlijker.

Interessant is dat Samsung van nature een in Azië gevestigd wereldwijd bedrijf is, maar een sterke aanwezigheid heeft in westerse markten. Bovendien is de concurrentie voor Smart Glasses in Azië de afgelopen jaren toegenomen, dus een potentiële westerse Smart Glass-markt zou levensvatbaarder kunnen zijn voor Samsung.

Conclusie

Het wordt spannend om te weten te komen of het aankomende augmented reality-apparaat van Samsung een headset in het westen of een smart glass in het oosten zal zijn. Hoe dan ook, dit nieuwe augmented reality-apparaat zal zeker de AR-markt opschudden vanwege het herkenbare merk en de enorme aanwezigheid op de markt van Samsung, waardoor nog meer concurrentie wordt gebracht op welke strategische weg Samsung ook beslist.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.