ClickCease

Samsung presenteert Project Beyond

Samsung Gear VR is wereldnieuws, de pre-orders waren na 2 dagen al compleet uitverkocht in Amerika. In Europa gaat de verkoop van de Gear VR nog iets minder snel, maar dat kan snel veranderen na de komst van Project Beyond.

Wat is project beyond?

Project Beyond is de nieuwe 360 graden camera gemaakt door Samsung, het is een verrassend nieuw project  aangezien Samsung eerder alleen aan virtual reality werkte met Oculus.  Project Beyond moet beter worden dan elke camera die tot nu op de markt is gekomen, ook zal veel van de content exclusief geschikt zijn voor de Samsung Gear VR en mogelijk de nieuwe Rift van Oculus.

First Impressions of Project Beyond, Samsung's 360 3D Camera for VR – Road  to VR

Waarom is de camera nog niet opgevallen?

Project Beyond gaf een demo op 21 oktober2015, precies de datum waarop  Marty McFly en Doc Brown de eerste tijdreis namen. Dus de demo van Project Beyond werd compleet overschaduwt door de 30e verjaardag van Back To The Feature. Hoe dan ook de camera is er en zal beschikken over een aantal leuke features

Wat kan de camera allemaal?

De camera heeft 3 functies waarvan de laatste de meest interessante is. Om te beginnen kan de camera compleet in 360 graden filmen, dat is opzich niet heel veel anders dan andere 360 graden camera’s. Wat wel een verschil is bij Project Beyond is het dieptezicht.

Bij andere 360 graden opnames wordt de diepte gericht op het meest belangrijke onderwerp van de video of het punt waar de meest camera’s samenkomen. Daarom heeft Project Beyond dubbele camera’s voor extra diepte. 16 camera’s welgeteld, hierdoor krijg je daadwerkelijk stereoscopischbeeld.

Daarbij is de camera ontzettend compact en makkelijk om te gebruiken. Om in 360 graden te filmen heb je geen speciale opstelling met verschillende camera’s en rigs nodig. Het enige dat nodig is bij Project Beyond is het opzetten van het standaard en de camera aanzetten, dan klik je op het  record knopje en je hebt 360 graden video’s .

En dan is het tijd voor het meest interessante onderdeel van Project Beyond, de 360 graden camera’s hebben de mogelijkheid om te live-streamen. Dat betekend dat iemand aan de ene kant van de wereld een beeld kan filmen in 360 graden, en iemand aan de andere kant van de wereld kan mee kijken naar dat zelfde beeld. Dus in het vervolg hoef je geen ansichtkaarten meer te sturen vanaf je vakantieadres, je kunt gewoon een 360 graden video sturen.

Wanneer komt Project Beyond uit?

Volgend jaar gaat er een heleboel nieuwe hardware op de markt komen, van de Playstation VR gameconsole, tot aan de andere 360 graden camera GoPro Odyssey. Daarom zal Project Beyond waarschijnlijk ook volgend jaar uitkomen, waarschijnlijk niet onder de naam Project Beyond. Een precieze datum is nog niet bekend, ook is niet precies wat de prijs van de camera zal zijn.

 

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.