Virtual reality op sterkte

Er zijn maar liefst vier miljard mensen wereldwijd die een bril nodig hebben. Dat is een grote doelgroep die moeite gaat krijgen met VR headsets die vaak niet ideaal zijn voor mensen met een bril. EyeNetra heeft de juiste technologie in huis om dit probleem op te lossen en ze gaan hun mobiele ogentest beschikbaar maken voor VR.

Virtuele Focus

EyeNetra heeft een mobiel apparaat ontwikkeld waarmee je overal tegen lage kosten ogen kunt testen. Ze beogen daarmee de ogentest te democratiseren en hulp te bieden in gebieden waar het via conventionele mogelijkheden moeilijk is dit soort testen uit te voeren. Na vele jaren testen kwamen ze in het gezichtsveld van verschillende VR ontwikkelaars die in deze technologie een oplossing zien om Virtual Reality headsets geschikt te maken voor mensen met een bril.

Nieuwe markt, nieuwe kansen

Op dit moment moeten ontwikkelaars van headsets ruimte bieden voor een bril, met de ogentest van EyeNetra kan een lens op maat worden geslepen waarmee je zonder bril de VR headset kunt gebruiken en daarmee kunt genieten van een volledig scherp zicht in alle richtingen. Het is nog niet duidelijk of de lenzen eenvoudig te verwisselen zijn en welke kosten dit met zich meebrengt.

Amazon stapt in de Virtuele ring

Er is nog een bedrijf die mogelijk gebruik gaat maken van deze lenzen; Amazon. De online winkelgigant kwam al eerder met smartphones en tablets, nu hebben ze ook een patent geregistreerd voor een headset. In dit geval betreft het een lichtgewicht Augmented Reality headset, meer richting Hololens dan Oculus Rift.

Het betreft alleen een patent, geen product, en ze zijn tot op heden niet echt succesvol geweest met hardware. De Kindle reader was nog wel populair, maar de Fire smartphone wordt als een flop gezien. Gaat Amazon nog een keer de strijd aan, en zijn ze nog op tijd om mee te doen?

Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.