ClickCease

Sideload VR opent de Gear VR

Sideloading is een manier om de standaard App store te omzeilen en apps te gebruiken die niet zijn gecontroleerd door de makers van het besturingssysteem.

Het soort apps dat via deze methode kan worden gebruikt varieert van apps die niet toegestaan worden via de normale app store vanwege aanstootgevende inhoud, of schending van copyright. Er zijn ook app makers die een app willen testen alvorens deze aan te bieden via de app store. Hoewel sideloading een grijs gebied is kan het op een verantwoorde en legale wijze worden gebruikt.

Sideload VR maakt het mogelijk apps te laden voor de Gear VR.

Oculus Store heeft een dubbel slot

De Samsung Gear VR werkt op basis van een Android toestel in combinatie met de Oculus software voor Gear VR. Dat zijn dus twee lagen bescherming tussen jou en de app.

De Google Cardboard apps werken bijvoorbeeld wel op een Samsung smartphone maar niet meer wanneer je de smartphone in de Gear VR plaatst.

Door sideloading toe te passen kun je de software beveiliging omzeilen. Sideload VR geeft een identificatiecode aan een APK waarmee het direct via de Gear VR te openen is, ook wanneer de app niet door Oculus is goedgekeurd.

Wat kun je zoal installeren?

Er zijn verschillende apps gemaakt die werken met de Sideload VR app voor Gear VR zoals Doom, het klassieke spel. De broncode voor de Doom Engine is Open Source en legaal om te gebruiken maar niet direct beschikbaar voor de Gear VR. Stream theater laat je PC spellen spelen via de Gear VR.  De YTCinemaVR app voor het bekijken van YouTube videoclips is ook populair. Onze favoriete VR-bril is de Pico neo 2.

 

Sideloaden of niet?

Ten eerste kun je de Sideloading app niet officieel downloaden in de Nederlandse Google Play Store, je zou de Sideloading app dus weer via een omweg moeten installeren. Daarnaast is het aanbod aan apps beperkt, de kwaliteit laat ook te wensen over. Als je een ontwikkelaar bent van VR content kan het handig zijn, hoewel je dan betere tools kunt gebruiken.

Het is voornamelijk een hobbyproject voor mensen die niet houden van restricties. Voor de meeste Gear VR bezitters zal Sideloader VR weinig toevoegen.

De Gear VR store krijgt steeds meer kwalitatief hoogwaardige content. Als je nog niet eerder met een Gear VR hebt gespeeld kun je ook eens een Gear VR huren.

 

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.