SideQuest haalt $3 miljoen op om door te gaan met het toevoegen van tools aan zijn VR-ontwikkelingsplatform

SideQuest

SideQuest verwerft enorm startfonds terwijl de oprichters ernaar streven om technologie te ontwerpen om VR-ontwikkelaars te helpen.

Opgericht in 2019, is het populaire sideloading bedrijf erin geslaagd om een startfonds van $3 miljoen binnen te halen. Een verbazingwekkende prestatie, gezien het slechts 650.000 dollar wist op te halen in 2020. Het platform debuteerde kort na de lancering van Oculus Quest (mei 2019) en vanaf vandaag heeft SideQuest meer dan een miljoen actieve maandelijkse gebruikers verzameld. Volgens Shane en Orla Harris, de oprichters van het platform. 

VR Expert Sidequest

Wat is SideQuest?

Het bedrijf biedt een gestroomlijnd platform aan ontwikkelaars waar ze content kunnen uploaden voordat het voor het eerst openbaar wordt gemaakt. Dit betekent in wezen dat VR-ontwikkelaars en makers een krachtig voordeel hebben om hun inhoud en ontwerpen te valideren. Ook kunnen ze zich richten op het smeden van interactieve gemeenschappen voordat ze hun inhoud op de markt brengen.

Waar komt de financiering vandaan?

Het startkapitaalfonds van $3 miljoen werd geleid door durfkapitaalbedrijf ProFounders (gevestigd in Londen) met extra deelnemers zoals SCNE, Ascension, Connect Ventures, en Ada Ventures. Dit was SideQuest’s grootste kapitaalsverhoging sinds de oprichting van het bedrijf. Dit nieuws komt slechts een jaar nadat het bedrijf erin slaagde om $650k bijeen te brengen. Dit werd gefinancierd door Palmer Lucky (oprichter van Oculus VR) en VC-firma Boost. Zoals gepost door de Irish Times, heeft dit huidige startkapitaal de huidige waardering van SideQuest opgedreven tot 10 miljoen dollar.

VR Expert - Profounders

Volgens Shane Harris, heeft de huidige verhoging het bedrijf geholpen om de basis te leggen voor het stimuleren van meer betrokkenheid in de online VR gemeenschappen. Het gaat hen helpen om exponentiële ondersteuning voor VR-ontwikkelaars en aankomende content creators te benutten.

Potentieel voor VR-ontwikkelaars vergroten

De oprichters van SideQuest hebben nu de nodige ruimte om zich te richten op het leveren van geavanceerde technologieën en ondersteunende tools. Om VR-bedrijven en onafhankelijke ontwikkelaars te helpen gebruik te maken van een verscheidenheid aan platforms die OpenXR kunnen integreren en tegelijkertijd de maandelijkse gebruikers en het totale publiek van SideQuest te laten groeien.

VR Expert - OpenXR

Het is gemakkelijk te zien dat de VR-industrie strategisch gepositioneerd is voor exponentiële verandering. Aangezien marktrivalen bezig zijn met het op de markt brengen van handigere, krachtigere en draagbaardere VR-headsets die geïntegreerd zijn met OpenXR-technologie. VR-analisten speculeren dat OpenXR een cruciale component zal zijn in het stimuleren van flexibiliteit en gemak voor ontwikkelaars om breed-spectrum VR apps te ontwerpen die functioneren op verschillende soorten hardware.

Het VC-bedrijf, ProFounders, zegt dat het er vertrouwen in heeft dat SideQuest een drijvende kracht kan worden voor het stimuleren van verandering en groei voor de VR-industrie.

Tot slot

De 3 miljoen dollar financiering aan SideQuest zal voornamelijk worden gebruikt om het platform verder te verbeteren, volgens Orla Harris. De mede-oprichter is enthousiast om te zien wat de volgende fase van groei zal brengen. Het SideQuest team is gretig en meedogenloos om de betrokkenheid in de VR-ontwikkelaarsgemeenschap te vergroten. Het is altijd hun missie geweest om ontwikkelaars te voorzien van de tools die ze nodig hebben om hun visies vorm te geven.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.