ClickCease

Simula One: de linux-gebaseerde VR-headset voor op kantoor

vr expert - simulavr sv1 prototype

SimulaVR kondigt een komende Kickstarter-campagne aan, die in januari 2022 van start gaat. De campagne is gericht op crowdfunding van haar Linux-gestuurde en retro-ontworpen Virtual Reality Computer. Gericht op kantoor-VR en technische gebruikers binnen ondernemingen.

SimulaVR richt zich op het kantoor met een nieuwe VR-categorie

De startup SimulaVR, bekend van zijn VR-computerplatform, kondigt een Kickstarter-campagne aan die in januari 2022 van start gaat en zich richt op de crowdfunding van een op kantoor gericht VR hoofd gemonteerde display, genaamd Simula One. SimulaVR heeft waarschijnlijk kennis genomen van hoe Oculus begon met crowdfunding; de onlangs gefinancierde Franse Lynx R-1; en nu de Arpara 5K VR-headset die zijn financieringsdoel binnen 15 minuten overschrijdt.

SimulaVR positioneert zich sinds haar start met de visie dat VR niet alleen voor gamers en mediaconsumenten is. Maar ook voor de kantooromgeving. Reality apparaten zullen veranderen hoe we werken: geloven dat kantoor-gerichte VR de norm kan worden, weg van laptops en PC’s. Daarnaast richt SimulaVR zich op de technische en ontwikkelaar-georiënteerde menigte met het Linux-besturingssysteem en een retro-ontwerp dat lijkt op vroege thuiscomputers zoals Magnavox Odyssey, Atari 2600, en de Apple II.

vr expert - pc vr

Specificaties SimulaVR-headset

  • Processor: Geruchten gaan dat het de 12e generatie Intel NUC is.
  • Beeldscherm: Twee 2.448 x 2.448 high-fidelity panelen (een voor elk oog) in 90Hz.
  • Optiek: Aangepast 3-lens (non-Fresnel) ontwerp met 36,2 PPD100 graden FoV (diagonaal; monoculair).
  • Volgen: 6DOF Inside-Out volgen van lichaam en gezicht via Ultraleap.
  • Camera: Headset cameraweergave om uw omgeving te zien terwijl u werkt.
  • Connectiviteit: Bluetooth voor toetsenbord & muizen verbinding.
  • Besturingssysteem: Linux-gebaseerd, SimulaOS.
  • Compatibiliteit: Elke app op Linux Desktop, zoals Firefox en LibreOffice.
  • Rendering technologie: Tekst-gespecialiseerde rendering voor duidelijke tekstkwaliteit.
  • Aanpasbaarheid: InterPupillary Distance (IPD) van 55mm tot 77mm, en “eye relief” tussen 13mm-17mm (bedoeld voor mensen die een bril dragen).

Wat kantoor-VR inhoudt

SimulaVR’s focus is meer technisch. Omdat het zich richt op het vervangen van Linux-run laptops (vaak gebruikt voor programmeren) op kantoor door hun VR aanbod. Interessant is dat SimulaVR op een bedrijfsblog een dergelijk apparaat positioneert binnen een nieuwe realiteitscategorie die zij VRC noemen, of Virtual Reality Computer. Een poging om een nieuwe Blue Ocean markt en productstrategie te creëren. Deze nieuwe productcategorie is draagbaar en gericht op productiviteit: VR distantiëren van videogames en entertainment naar ondernemingen en kantoortaken. Zoals SimulaVR schrijft, dat de Simula One “een zeer capabele computerervaring zal bieden, gekoppeld aan een hoger PPD-scherm dan elke andere draagbare headset op de markt.”

Echter, deze veronderstelde nieuwe productcategorie houdt geen rekening met de vele andere reality-apparaten op enterprise use cases: zoals de Extended Reality leider, Varjo. Ja, de concurrentie positioneert zichzelf niet direct als een kantoor-productiviteit VR Computer, maar de waardepropositie is gecentreerd rond het ontwerpen, productontwikkeling/testen, en vergaderingen in het algemeen.

De uitdagingen van een op kantoor gedragen VR hoofd gemonteerd display zijn niet alleen scherpe tekst, draagbaarheid, en vensterbeheer. Het gaat ook om comfort en minder vermoeide ogen, in combinatie met naadloze XR-functionaliteiten zoals overgangen tussen de virtuele en de echte wereld. Nogmaals, Varjo is al druk bezig met het bouwen van een vergader- en werkomgeving binnen hun ecosysteem, zoals Urho Kontorri Varjo oprichter verklaarde in zijn optreden op de VR Expert Podcast.

vr expert - varjo podcast

Conclusie

SimulaVR realiseert zijn visie op office-VR en kondigde een aankomende Kickstarter aan in januari 2022 voor een VR headset gericht op technische ontwikkelaars en algemene kantoortaken. Ze willen zichzelf positioneren in een nieuwe productcategorie die ze Virtual Reality Computers (VRC’s) noemen.

Het zal interessant zijn om te zien hoe de Kickstarter-campagne uitpakt. En of de markt goed reageert op VRC’s.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.