Snapchat introduceert nieuwe AR Spectacles

Snapchat Spectacles

Snapchat introduceerde onlangs de nieuwste generatie van haar Spectacles. Hun eerste AR-bril is draadloos, kan 3D-effecten in de echte wereld projecteren en ondersteunt hand tracking. 

Snapchats AR-strategie

Snapchat werkt al geruime tijd aan het opnemen van AR in zijn bedrijfsstrategie. Het bedrijf heeft momenteel ongeveer 500 miljoen actieve gebruikers en wil voor hen beschikbaar zijn als centrale interface tussen de echte wereld en virtuele content. Na drie generaties van Spectacles, lanceert Snapchat hun eerste echte AR bril. De eerste drie generaties waren geen AR omdat ze alleen camera’s hadden, maar geen ingebouwd display.

Snapchat Spectacles

Beschikbaarheid van Spectacles voor consumenten

Er zijn momenteel geen plannen om de nieuwe augmented reality-bril van Snapchat beschikbaar te maken voor consumenten. In tegenstelling tot eerdere generaties Spectacles, zijn de nieuwe AR-brillen ontworpen voor ontwikkelaars. Ze kunnen zich bij Snapchat aanmelden via een applicatieprogramma. 

Snapchat Spectacles transparent

Specificaties van de Spectacle

Snapchat eerste AR bril weegt 134 gram, waardoor ze aanzienlijk lichter zijn dan de Microsoft Hololens. Met een batterijduur van slechts 30 minuten is de bril niet geschikt voor dagelijks gebruik. De twee schermen hebben een resolutie van 480 x 564 pixels per oog en het apparaat kan ook buiten gebruikt worden en in helderdere lichtomstandigheden. Een ander kenmerk van de bril is hand tracking. Daarnaast is de bril uitgerust met twee RGB-camera’s en vier microfoons. Hierdoor kan de Spectacles video’s opnemen met een gezichtsveld van 115° en 1920 x 1440 pixels.

Veel bedrijven proberen augmented reality-brillen te ontwerpen voor dagelijks gebruik. Facebook, Niantic, Qualcomm en Nreal, die net hun AR-bril in Spanje hebben gelanceerd, zijn slechts vier van de vele bedrijven die deze taak op zich hebben genomen.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.