Somnium Space onthult open-source en modulaire VR-headset

Somnium Space VR headset

Somnium Space, het bedrijf achter het Social VR platform dat gebouwd is op de Ethereum blockchain, heeft de komst van zijn open-source en modulaire VR-headset geplaagd tijdens zijn allereerste Somnium Connect evenement op 21 december 2021. 

Somnium had vorig jaar in oktober van 2021 in zijn blog aangekondigd dat zij van plan zijn een nieuwe VR-headset te lanceren. 

Somnium VR headset specificaties

Over de Somnium VR-headset zijn de volgende specificaties bekend:

Resolutie : 2880 x 2880 per oog
Beeldscherm: 2x 3,2 inch LCD-panelen
Processor: Qualcomm Snapdragon XR2
FOV: 115 graden
Refresh Rate: 90Hz
Gewicht: Onbekend

Somnium VR Headset Kenmerken

Lenzen:

De Somnium VR-headset wordt gemaakt in samenwerking met VRgineers en zal voorzien zijn van lenzen die lijken op die van de VRgineers XTAL-headsets

Processor:

Het bedrijf onthulde dat de headset aangedreven zou worden door de Snapdragon XR2 processor, die ook te vinden is in de standalone Meta Quest 2

Beeldscherm en FOV: 

Hij is voorzien van twee 3,2 inch LCD-schermen met een resolutie van 2880 x 2880 en een FOV van 115 graden, samen met een verversingssnelheid van 90 Hz die eventueel tot 120 Hz zou kunnen klokken

Connectiviteit

De VR-headset zal een Wifi 6e verbinding hebben voor hogere bandbreedte en lage latency. Bovendien wordt de headset geleverd met een microSD kaart voor extra opslag, een hoofdtelefoonaansluiting, en drie USB poorten

Modulair ontwerp: 

Wat de headset interessant maakt, is zijn modulaire ontwerp. Zo kan bijvoorbeeld het voorpaneel verwijderd worden voor andere panelen. Evenzo kunnen de zijkanten en de onderkant verwijderd worden om 3D-geprinte accessoires toe te voegen, waardoor het een volledig aanpasbare VR-headset wordt. 

Waarom modulair

Bij deze gelegenheid zei Artur Sychov, CEO van Somnium Space, “De reden waarom wij met een eigen headset komen, is omdat wij een groeiende trend zien waarbij bedrijven VR-headsets bouwen met een gesloten ecosysteem, waardoor silo’s ontstaan en er volledige controle is over de gebruikerservaring en de gegevens.” 

“Wij willen een headset hebben die een tijdje met u meegaat, die u mee kunt nemen en waar u dingen mee kunt doen, die echt uw metgezel en uw ontwikkelingspartner of uw gamingpartner kan zijn.”

Somnium Space VR headset releasedatum

Volgens Arthur werkt het bedrijf al sinds begin 2021 met VRengineers aan de headset, en die heeft nog enkele iteraties nodig. Hij vermeldde echter dat het bedrijf niet aan een pre-order marketing campagne zal werken, en hoopt de headset tegen het vierde kwartaal van 2022 in de handen van de consumenten te kunnen afleveren. 

Prijzen Somnium Space VR-headset

Te firma heeft de prijs van de headset niet officieel aangekondigd. Volgens VRScout zou de headset geprijsd kunnen worden op 899$. 

Conclusie

Door Somnium hun headsetsals modulair op de markt te brengen, hoopt de onderneming niet alleen de gebruikerservaring te verbeteren, maar ook de kosten te drukken en tegelijk de levensvatbaarheid van het product op lange termijn te verzekeren.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.