Sony bevestigt de komst van next-gen PSVR

ps4vr patent

Sony onthult dat het bedrijf werkt aan een VR-headset voor de PlayStation 5. De nieuwe versie krijgt een volledige upgrade van zowel de resolutie, field of view alsmede de tracking. De releasedate van PS5 VR bril is nog onbekend. 

Allround verbeteringen PSVR

Vice President Hideaki Nishino zegt in een blogpost dat de nieuwe headset drastische verbetering levert in prestaties en interactiviteit. De headset, die nog geen officiële naam heeft, heeft volgens Sony slechts één kabel nodig om het apparaat aan te sluiten. Dit moet zorgen voor meer bewegingsvrijheid en een eenvoudige set-up. Bij de eerste PSVR waren meerdere kabels en een aparte adapter nodig.

PSVR PS5 | VR Expert

 

Nieuwe VR-controllers

Sony ontwikkelt ook nieuwe VR-controllers voor de next-gen PSVR. De nieuwe besturing bevat verschillende functies die we kennen van de DualSense controller. Die controller heeft haptische feedback voor meer nauwkeurige trillingen en knoppen die tegendruk bieden. Deze nieuwe functies worden al goed ontvangen op de Playstation en kunnen zorgen voor een intensere ervaring in virtual reality.

PSVR controllers | VR Expert

De eerste Sony PSVR kwam vijf jaar geleden op de markt en is nog steeds erg geliefd bij de consumenten desondanks dat de specificaties niet dichtbij de standaard komen van VR-brillen die nu op de markt zijn zoaals de HP Reverb G2 en de Varjo VR-3. Developers kunnen snel een developer kit headset verwachten wat indiceert dat de headset niet ver weg is, kerst 2021 wellicht?

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.