ClickCease

Sony toont nieuwe VR Controller voor PS5

Sony VR Controller PS5

Na de aankondiging van een nieuwe VR headset voor de PS5 presenteert Sony deze week de nieuwe controllers in een blogpost.  De VR-controllers hebben een geupdate design en krijgen aantal unieke features.

Nieuw design VR Controller PS5

Het eerste wat opvalt is het nieuwe design, dat een stuk strakker oogt. Het ontwerp is er een stuk strakker uit en kan zich meten met de Oculus Quest of PICO NEO 2 controllers. De ring aan de buitenzijde ziet er herkenbaar uit en zorgt volgens Sony voor meer bewegingsvrijheid en balans.

VR Expert | PSVR Controllers

Sony heeft de nieuwe controller ontworpen met ergonomie in het achterhoofd, waardoor de VR controllers een uitstekende balans hebben. Bovendien zijn ze voor lange tijd te gebruiken, ook met mensen met wat grotere handen. Goed nieuws voor ons Europeanen dus die voorheen nog wel eens klachten hadden over de relatief kleine PlayStation controllers.

Features VR Controller PS5

Het Japanse bedrijf heeft tientallen jaren design ervaring, dit komt van pas bij de nieuw VR controller die ‘from the ground up’  zijn ontwikkelt. Functies van de alom geroemde DualSense controllers komen ook terug in de VR controllers, zoals haptische feedback (trilling) dat inmiddels geperfectioneerd is door Sony.

VR controllers PS5

De nieuwe ‘adaptive triggers’ moeten de game-ervaring naar een hoger niveau tillen door minder of meer tegendruk te geven bij bepaalde acties, zoals het schieten van een boog.

Daarnaast detecteren de controllers je vingers zonder dat je een knop indrukt wat zorgt voor meer bewegingsvrijheid van de handen.

VR controllers PS5 grip

Releasedatum controllers

Sony spreekt zich niet uit over een mogelijke releasedatum, dat blijft net zoals de VR headset gissen. Prototypes van de controllers worden binnenkort verstuurd naar developers wat indiceert dat een release niet ver weg is.

 

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.