ClickCease

Sony toont prototype VR-headset met 4K-scherm

vr expert - VR headset sony

We hebben de laatste tijd een reeks nieuwe geavanceerde VR-headsets op de markt zien komen. Het laatste bedrijf dat op de voorgrond treedt, is Sony. Zij hebben deze week laten zien hoe ze werken aan een nieuw 4K OLED-scherm. Dit scherm zal de kern vormen van hun nieuwe VR headset prototype.  Het trok zeker de aandacht van velen in de industrie en gaf iedereen een goed inzicht in waar Sony aan heeft gewerkt.

Wat werd er tentoongesteld?

Sony’s beelden toonden een paar ingenieurs in interactie met een nieuw VR-headset prototype dat is voorzien van twee 4K microdisplays die gebruik maken van nieuwe low latency technologie om ongelooflijke prestaties te leveren. In feite heb je een 8K-scherm omdat je beide ogen in 4K zien. Wat nog indrukwekkender is, is dat dit alles is bereikt in een vormfactor die kleiner en lichter is dan de meeste andere VR-schermen op de markt.

De verbeterde resolutie betekent dat zelfs wanneer een gebruiker heel dicht bij een object in de virtuele ruimte komt, hij niet uit de immersie wordt gehaald omdat hij de pixels kan zien. De hogere kwaliteit van de grafische integriteit in combinatie met een zeer lage latency zal zorgen voor een naadloze VR-ervaring voor allerlei verschillende gebruikssituaties.

Deze technologie bevindt zich duidelijk nog in het prototypestadium. We verwachten dit dus niet terug te zien in de volgende versie van de PlayStation VR-setup, maar het geeft wel aan dat het bedrijf vast van plan is om te blijven innoveren op dit gebied en een VR-headset af te leveren die de grenzen verlegt van wat momenteel mogelijk is.

Wat betekent dit voor Sony?

Sony heeft een ongelooflijk trouwe fanbase als het gaat om hun gamingpubliek en met VR dat zo’n grote rol speelt in de toekomst van de industrie. Dit toont aan dat Sony hard werkt om op het scherpst van de snede te blijven van wat mogelijk is.

Als we echter naar het grotere plaatje kijken, zal Sony’s grote investering in de ruimte een domino-effect veroorzaken bij alle andere VR-spelers – zowel in de zakelijke ruimte als in het consumentenlandschap.  In de race om deze headsets zo klein en licht mogelijk te maken, creëren prototypes als deze het soort concurrentie dat de technologie vooruit zal duwen en alle spelers zal aanmoedigen om te blijven innoveren.

vr expert - VR headset sony

Het is ook niet uitgesloten dat Sony zijn VR-vaardigheden gebruikt om de bedrijfswereld in te gaan – waar er zoveel mogelijkheden zijn om de technologie te benutten.  Er gaan geruchten dat Sony op weg is om de metaverse te betreden en meer te bieden dan alleen gaming – maar ook virtuele communicatie, 3D-engineeringmodellen, praktische training en meer. Dit zou een gloednieuwe inkomstenmogelijkheid kunnen worden voor het bedrijf en het is zeker niet iets dat we moeten negeren.

We zijn benieuwd wat er van deze nieuwe headset terecht zal komen en welke reactie we zullen zien van de andere grote spelers na het zien van de vormfactor die Sony lijkt te hebben bereikt.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.