ClickCease

Sony & Ubisoft werken aan virtual reality games

Hardware, gadgets en controllers genoeg. Waar het momenteel nog aan ontbreekt in vr land is content. Vette titels van grote studio’s die virtual reality gaming naar het hoogste niveau gaan tillen. Op dit gebied is het echter angstvallig stil maar gelukkig kwam er deze week nieuws van zowel Sony als Ubisoft waaruit blijkt vette vr games niet ver weg zijn!

Sony richt eigen virtual reality game studio op

Sony heeft een ontwikkelstudio geopend die zich volledig gaat richten op het ontwikkelen van virtual reality games. De games worden enkel ontwikkeld voor Project Morpheus de vr bril voor de PS4 die ergens volgend jaar op de markt komt. Dit nieuws komt naar voren uit een vacature op de site Playstationjobs.co.uk. In de vacature wordt gevraagd om een ervaren game ontwikkelaar om aan te slag te gaan bij een ‘ambitieuze nieuwe studio’. Deze studio draagt de naam North West Studio en is vernoemd naar de regio waar het bedrijf gevestigd is.  Hoewel Sony nog geen officiële aankondiging wordt in de vacature duidelijk gesproken over virtual reality games. Hopelijk duurt het niet al te lang voordat Sony bekend maakt welke games er in de planning staan en wat wij in de toekomst kunnen verwachten van Project Morpheus.

Ubisoft werkt aan virtual reality games

Niet alleen Sony maakt vooruitgang op het gebied van vr games maar ook Ubisoft deed een interessante aankondiging tijdens het bekendmaken van de jaarcijfers.  De CEO van het bedrijf, Yves Guillemot, liet zich ontvallen dat er momenteel gewerkt wordt aan games die gebruik maken nieuwe mogelijkheden om de gebruiker meer onderdompelen in de ervaring. Welke games dit zijn werd echter niet duidelijk maar dat deze voor zowel de Rift, Vive & Morpheus uitkomen is in elk geval goed nieuws.

Guillemot geeft aan dat de games voor iedereen te spelen moeten zijn, ongeacht het platform. Hierin schuilt een grote uitdaging aangezien de systeemeisen voor de Oculus Rift aanzienlijk verschillen van de kracht van de PS4. Het kan zomaar zijn dat Rift bezitters een andere (betere?) ervaring krijgen dan PS4 bezitters, net zoals je nu ziet bij bijvoorbeeld GTA 5 die op de PC er een stuk beter uitziet dan op de consoles.

Menu sluiten
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.