Specificaties, kenmerken en meer over de Magic Leap 2

Magic Leap 2

Magic Leap lanceerde in 2018 wat velen beschouwen als de eerste volwaardige augmented reality headset, en nu zijn ze terug met een nieuwe en verbeterde versie die nogal wat stof heeft doen opwaaien in de industrie.

Magic Leap 2 release datum

De Magic Leap 2 zal naar verwachting ergens in 2022 uitkomen, en hoewel we nog geen vaste releasedatum hebben, hebben we al wel enkele interessante details over het apparaat en zijn waarschijnlijke mogelijkheden gekregen.

Specificaties Magic Leap 2

De headset zal wat gewicht betreft lichter zijn dan zijn voorganger, met een gewicht van slechts 248 gram.  Wij moeten echter wel bedenken dat dit vooral komt doordat de batterij en de processor niet in de headset zelf zitten, waarvoor een verbinding nodig is die aan een ander draagbaar apparaat aan uw heup vastzit.  Niettemin is aangekondigd dat deze versie 2 twee keer zoveel rekenkracht zal hebben als voorheen, en ook een verbeterd geheugen en opslag.

Het informatica-pakket  Deze co-processor zal waarschijnlijk geleverd worden door een AMD chip, wat een afwijking zou zijn van de Qualcomm chips die door de meeste concurrenten gebruikt worden.

De oogkas is twee keer zo groot, waardoor hij comfortabeler is voor alle soorten pupillen, en de nadruk kan worden gelegd op één maat, in plaats van de kleine en grote die we in de vorige versie zagen. Wat de camera’s betreft, verwachten wij een 12MP RGB camera en een geïntegreerd audiosysteem om het pakket compleet te maken.

Magic Leap 2 Kenmerken 

Waarschijnlijk de interessantste nieuwe functie van de Magic Leap 2 is wat zij noemen “dynamic dimming”.  Hiermee kan de koptelefoon de hoeveelheid echt licht variëren op een schaal van 22% tot 0,3%.  Dit is een zeer krachtige functie, want het toestel kan de echte wereld naadloos aanvullen met virtuele voorwerpen, zowel bij weinig als bij veel licht.  Bovendien is het een echte redder in nood bij het weergeven van de kleur zwart, wat meestal een uitdaging is geweest voor AR-headsets.

Andere kenmerken zijn extra oogvolgers die de beeldkwaliteit verbeteren en allerlei soorten render fouten sterk verminderen.  Evenals een stap om Android als ecosysteem te ondersteunen, wat het bedrijf moet helpen zich met meer succes in grotere organisaties te integreren.  

Conclusie

Op dit moment hebben wij nog niet veel meer informatie, ook niet over de prijs of een vaste verschijningsdatum. Maar alleen al het horen van enkele van deze bijzonderheden heeft voor Magic Leap echt weer de deur geopend om directer bij te dragen aan de AR-industrie in de B2B-ruimte.  Er is veel potentieel voor toestellen als deze om een grotere rol te spelen binnen organisaties, en deze reboot zou Magic Leap toestellen naar de voorgrond moeten brengen.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.