ClickCease

Ontwikkelaar Starbreeze gaat samenwerken met Acer

Developer Starbreeze gaat samenwerking met hardwareproducent Acer voor het verder ontwikkelen van de Star VR headset. De bedrijven gaan op een breed vlak collaboreren, onder meer design, productie, marketing en verkoop wordt samen opgepakt. Dit moet de ontwikkeling van de StarVR- met onbekende prijs en releasedatum- een flinke boost geven.

To InfinteEye and beyond

De HMD is al een tijdje in ontwikkeling. Ruimt twee jaar geleden schreven wij al over de bril, die toen nog bekend stond als de InfiniteEye. Sindsdien maakt de ontwikkelaar grote stappen voorwaarts. Zo werd tijdens de laatste E3 de bril al aan het grote publiek getoond. De befaamde Walking Dead demo waarbij de speler in een rolstoel zombies aan flarden kon schieten zorgde voor positieve reacties.

Field of Viewwwww

Het unieke sellingpoint van deze HMD is het gigantische field of view. Maarliefst 210 graden zicht biedt de StarVR. Dit terwijl het menselijke zichtveld ‘slechts’ 180 graden is.  Het gigantische FOV wordt bereikt door het gebruik door het gebruik van twee 5,5 inch Quad HD schermen.  Hierdoor ziet de gebruiker altijd beeld, ongeacht de positie van de ogen. Dit in tegenstelling tot andere HMD’s waarbij altijd een soort van tunneleffect ontstaat.

De schermen hebben een totale een totale resolutie van 5.120 x 1.440 pixels, dit zijn 2.560 x 1.440 glorieuze pixels per oog.  Ter vergelijking; de Rift CV1 moet het doen met 1080 x 1020 pixels per pixels. De schermen staan bovendien in een schuine hoek tegen elkaar aan waardoor er de lenzen beter hun werk kunnen dopen.  Natuurlijk beschikt de StarVR over de nodige sensoren zoals een accelerometer en gyroscoop.

 

Acer’s bijdrage

De samenwerking met Acer zal de ontwikkeling in een stroomversnelling brengen. De techgigant brengt natuurlijk een flinke zal geld en de nodige marketingpower ter tafel.  De winst zit hem echter ook in de ondersteunen van de bril met de broodnodige hardware. Acer gaat zich tot de bril op de markt komt bezig houden met de ontwikkelen van PC’s en laptops(!) om de bril aan te sturen. De Pico G2 4K is momenteel een van de goedkoopste stand alones.

De releasedate van de StarVR is nog niet bekend en over de kosten wordt met geen woord gesproken.  Afgaande op de specs en de kosten van andere high-end HMD zal het prijskaartje al snel richting de duizend euro gaan.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.