ClickCease

Stap in de wereld van Stranger Things met de Gear VR

Netflix heeft in relatief korte tijd de wijze waarop we televisie kijken compleet veranderd. Netflix begon als een bedrijf die DVD’s via de post verhuurde en waren mede verantwoordelijk voor het instorten van de markt voor videotheken. Toen ze overstapten op streaming video brachten ze de kabel aanbieders in de problemen.

Toen gingen ze eigen films en series ontwikkelen die zich zowel in kwaliteit als populariteit kunnen meten met de gevestigde orde. Met een speciale 360 graden trailer voor de Netflix serie Stranger Things verkennen ze de mogelijkheden van VR technologie.

Stranger Things VR

Netflix voor Gear VR

Het is al een tijdje mogelijk een Netflix app te downloaden voor de Gear VR. Die werkt bijna hetzelfde als de apps voor andere apparaten en biedt hetzelfde aanbod. De “platte” films en series worden vertoond op een virtueel televisie- of bioscoopscherm.

Handig om in bed nog even een aflevering van House of Cards te kijken, of te genieten van een grootbeeld televisie in een kleine studentenflat. Verder voegt de Gear VR Netflix app niet veel toe, het beeld is niet in 3D en al zeker niet in 360 graden.

Stranger Things om je heen

De nieuwe Netflix serie Stranger Things is een soort thriller / fantasy die veel lijkt op een film uit de jaren tachtig. Het is een soort combinatie van Steven Spielberg met Stephen King. Het mysterieuze toontje is mooi vertaald naar een 360 graden panorama video die je met een Google Cardboard kunt bekijken op YouTube. Je krijgt een kamer te zien die in de serie een belangrijke rol speelt. Deze video geeft niet veel informatie, maar prikkelt de kijker om de serie te bekijken.

Op dit moment heeft Netflix nog geen concrete plannen om VR video te produceren voor de video dienst. Wel kijken ze nauwlettend naar het kijkgedrag van hun leden. Wanneer dit experiment succesvol is kan het leiden tot nieuwe films en series in panorama beeld. Door het kijkgedrag te analyseren heeft “komiek” Adam Sandler een contract voor zes films bij Netflix gekregen. Dus let op wat je kijkt, je krijgt er veel meer van!

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.