ClickCease

TCL laat de kleinste VR LCD beeldschermen zien

  • mei 27, 2022
  • 2 minuten

Het Chinese bedrijf TCL heeft twee piepkleine LCD beeldschermen aangekondigd, met indrukwekkende resoluties en een opvallende pixeldichtheid per inch. Als de beeldschermen aan hun beschrijving voldoen, zullen deze LCD-panelen kleinere en hogere-resolutie standalone VR brillen mogelijk maken. 

2,1-inch LCD-scherm met hoge resolutie

Het eerste is een 2,1 inch LCD-scherm. Overigens dezelfde grootte als de HTC Vive FLOW, die momenteel fungeert als het kleinste beeldschermformaat op de markt. Maar waar de FLOW een resolutie van 1600×1600 levert, heeft het nieuwe beeldscherm prototype van TCL een resolutie van 2280×2280 met een verversingssnelheid van 120 Hz.

Nog indrukwekkender is dat TCL dit eerste beeldscherm in een standalone VR HMD heeft laten zien: het illustreert dat met zo’n klein LCD-paneel krachtige standalone virtual reality headsets gemaakt kunnen worden.

TCL reveals the smallest VR LCD displays

1,77-inch LCD-scherm met hoge resolutie

Het tweede beeldscherm dat TCL als prototype teasde is slechts 1,77 inch, en is daarmee de kleinste beeldschermmotor voor een VR bril op de markt. Dit beeldscherm heeft een resolutie van 2160×2160, wat betekent dat het lager is dan het andere beeldscherm, maar het verlies aan resolutie ten opzichte van de vermindering in grootte maakt het zeer aantrekkelijk.

Conclusie

TCL is van plan een grote slag te slaan in de virtual reality industrie met zijn aanstaande LCD beeldschermen. Beide TCL beeldschermen hebben indrukwekkende resolutiedichtheden en afmetingen, waardoor kristalheldere VR HMD’s kunnen worden ontwikkeld voor een lagere prijs dan wanneer OLED beeldschermen worden gebruikt. Al bij al, met zulke hoge resoluties en pixeldichtheden, in zo’n kleine vormfactor gepropt, kan TCL de volgende generatie van standalone virtual reality headsets aandrijven.

Aanbevolen artikelen

Discussion

Geef een antwoord

×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.