De toekomst van VR is draadloos

Tijdens de Consumer Electronics Show werd bekend gemaakt dat de TPCAST 249 dollar zal gaan kosten. Dit is een accessoire voor de HTC Vive waarmee het mogelijk is draadloos verbinding te maken met de PC. Nu kondigt HTC een nieuw samenwerkingsverband aan met Intel in de ontwikkeling van WiGig.

Een nieuwe draadloze standaard om VR headsets te koppelen aan een PC zonder kabels. Moeten we direct naar de winkel rennen voor een TPCAST of kunnen we beter wachten op een WiGig router? Wat zijn eigenlijk de verschillen tussen WiGig en WirelessHD?

HTC VIVE product of the year

HTC en Intel werken samen aan WiGig

We wisten al dat de TPCAST een officiële accessoire wordt voor de HTC Vive headset. Ook weten we ondertussen dat de verkoopprijs zal liggen op 249 dollar.

En we weten ook al dat de nieuwe HTC Audio Strap werkt in combinatie met de TPCAST. En nu wordt er een nieuwe draadloze oplossing aangekondigd.

WiGig VS WirelessHD

Hoewel de twee systemen op het eerste gezicht veel op elkaar lijken is er toch een groot verschil. WirelessHD heeft een zeer specifieke toepassing; het draadloos versturen van HD videobeelden over een korte afstand. N

et als de WiGig standaard werkt WirelessHD ook op de 60Ghz frequentie, WirelessHD is wel veel sneller met 28Gb per seconde. WirelessHD is overigens een eigen formaat terwijl WiGig een algemene standaard is.

WiGig kan voor zowel beeld als data gebruikt worden, ditmaal ligt de maximale snelheid op 7Gb per seconde. Beide systemen zijn voor gebruik in dezelfde ruimte, ze kunnen niet goed door muren signaal zenden. Wel is het mogelijk signalen te reflecteren vanaf een muur, dus de zender en ontvanger hoeven niet in een rechte lijn gepositioneerd te worden.

Andere oplossingen voor draadloos VR

Er zijn ook andere oplossingen om Virtual Reality draadloos te maken. Rivvr is een startup die hardware heeft ontwikkeld met als doel de data zoveel mogelijk te comprimeren met een minimum aan kwaliteitsverlies. Zo kun je met een normaal Wifi netwerk beeld van de headset naar de computer sturen.

Een andere oplossing is de computer in de headset verwerken. Zo werkt een Google Cardboard, de Gear VR en ook de Realwear HMT-1. Bij dit soort oplossingen is de kwaliteit van de graphics vaak wel een stuk minder, omdat mobiele processoren niet de kwaliteit kunnen bieden van een zware gaming PC of laptop.

Wil je nog even wachten tot de perfecte oplossing voor draadloos gamen in de winkel ligt? Je kunt ook een HTC Vive huren. Voor een feestje, voor een evenement of gewoon voor jezelf.

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.