ClickCease

Ultraleap haalt 70 miljoen op in serie D-financiering

VR Expert Ultraleap

De nieuwste Serie D-financiering zal het bedrijf helpen zijn streven naar de ontwikkeling van futuristische computerplatforms voort te zetten.

Wat heeft Ultraleap aangekondigd?

Ultraleap loopt voorop in de ontwikkeling van interface-technologieën over de hele wereld. Het bedrijf kondigde aan dat het met succes de laatste Serie D-financiering heeft afgerond, wat een investering van $70 miljoen heeft opgeleverd. Ultraleap zei dat de financiering instrumenteel zal zijn in het helpen van het versnellen van haar zoektocht naar cutting-edge technologieën voor zowel de huidige en next-gen computing platforms te commercialiseren.

De laatste Serie D ronde werd gefinancierd door een verscheidenheid aan nieuwe investeerders. Daartoe behoren voornamelijk Tencent, CMB International en British Patient Capital. Bovendien werd de fondsenwerving ook ondersteund door gerenommeerde internationale bedrijven en huidige aandeelhouders. Waaronder IP Group plc en Mayfair Equity Partners.

VR Expert - Ultraleap Hand tracking

Sprekend over de succesvolle fondsenwerving, zei Tom Carter, CEO van Ultraleap, dat het idee om de digitale en fysieke wereld samen te voegen tot een metaverse altijd al het doel van Ultraleap is geweest. En door de wereldwijde uitbraak van Covid-19 beginnen steeds meer mensen het belang in te zien van het combineren van digitale elementen met fysieke realiteiten.

Ultraleap luidt de technologie een nieuw tijdperk in, een tijdperk waarin de metaverse niet alleen beperkt zal zijn tot VR-headsets. Net als de manier waarop we het internet gebruiken, is de metaverse een realiteit waarmee mensen over de hele wereld kunnen interageren. Door het te integreren met verschillende aspecten van hun leven – of het nu in kantoren, huizen, auto’s, of in het openbaar is. Ultraleap is van plan om de fondsen te gebruiken om deze prachtige technologische transitie te maximaliseren. Mensen in staat stellen om het te gebruiken in de palm van hun hand.

Ontwikkeling van hand tracking technologie voor XR

Het bedrijf kondigde onlangs aan dat het de 5e generatie hand tracking technologie lanceert, genaamd Gemini. Ultraleap zal de hand tracking software beschikbaar maken in verschillende apparaten van derden, camera technologieën en andere platformen. Varjo heeft Gemini al geïntegreerd in zijn VR en XR headsets, zoals de Varjo VR-3 en Varjo XR-3.

VR Expert - Ultraleap Tracking

Ultraleap werkt er al een paar jaar aan om zijn toonaangevende software beschikbaar te maken voor XR-technologieën. Het heeft echter nog niet de juiste tractie ontwikkeld die nodig is om de technologie adequaat te leveren. Terwijl de hand-tracking software van het bedrijf te vinden is in verschillende XR en VR headsets – zoals die ontworpen door Pico Interactive, Varjo en Pimax – maken gerenommeerde bedrijven en producten zoals Magic Leap, HoloLens, en Quest 2 gebruik van hun eigen bronnen.

Echter, met de toenemende hoeveelheid verschillende XR-apparaten beschikbaar op de markt en een consistente sprong in de richting van het ontwerpen van AR-brillen voor consumenten, is Ultraleap er meer dan zeker van dat het uiteindelijk de juiste pasvorm zal vinden.

Ultraleaps beleggingsstrategie

Met een succesvolle Serie D ronde, zal Ultraleap zijn inspanningen maximaliseren om Gemini te lanceren in een groot aantal besturingssystemen. Ze zijn ook van plan om hun financiering te optimaliseren. Investeren in het verwerven van de juiste tooling om hun ontwikkelaars in staat te stellen state-of-the-art interfaces te creëren die consumenten in hun handen kunnen gebruiken. Bovendien zal het bedrijf ook doorgaan met het financieren van hun onderzoek. En ook de ontwikkeling om hun hand tracking technologie op basis van machine learning over de hele wereld te verspreiden. 

Lees ook: De belangrijkste verschillen tussen de Varjo Aero & Varjo VR-3.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.