ClickCease

US Army tekent een deal van $22 miljard met Microsoft voor de HoloLens

Hololens Army group

Het amerikaanse leger meldde 31 maart dat ze met Microsoft een contract afsluiten om custom Hololenzen te maken. Microsoft levert meer dan 120.000 headsets met een deal van $22 miljard. De deal omvat ook de technologie om de hololens heen, zoals een gedeelde cloud.

VR Expert US millitary AR headset training

Voorgaande HoloLens prototype deal

De deal volgt een $480 miljoen contract die Microsoft kreeg voor het creëren van prototypes van het Intergrated Visual Augmented System, ofwel IVAS, in 2018. Een IVAS headset laat een map met kompas zien en heeft een lens die mensen zichtbaar maakt in het donker. Verder heeft de bril een wapen vizier om richten makkelijker te maken. Ook signaleert de bril ademhaling en is het mogelijk om via de bril handsfree te communiceren. De nieuwe deal omvat het leveren van productieversies met deze techniek.

Duur van het HoloLens contract

De headset zorgt ervoor dat soldaten vechten, trainen en repeteren in één systeem. Volgens Alex Kipman, die de HoloLens in 2015 introduceerde, zorgt de bril ervoor dat soldaten veiliger en effectiever opereren op het slagveld. Het contract heeft een minimale duur van vijf jaar met een extra optie van vijf jaar. 

VR Expert Hololens millitary

Protest medewerkers 

In 2019 was er een protest onder Microsoft medewerkers, omdat ze verwachtten dat het leger met de Hololens een oorlog in een videospel zou veranderen. Volgens hen is het met behulp van de Hololens nu te gemakkelijk om mensen te vermoorden. Hierdoor wil een gedeelte van het personeel niet meewerken aan het creëren van technologieën voor oorlog en onderdrukking.

Discussion

Geef een antwoord

Menu sluiten
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.