ClickCease
countryLogo Business
  • Deskundig advies
  • Betaal op factuur
  • 9,3/10 beoordeling door klanten
  • Wereldwijde levering
  • Gratis proefservice
VR Expert - BirthVR Use case

BirthVR – Pico G2 4K

Klant: BirthVR
Toepassing: Pijn en stressbestrijding
Hardware: Pico G2 4K
Diensten: Advies, installatie, verzending

VR Expert Pico G2 4K

De klant

BirthVR is een softwarebedrijf dat in 2021 is opgericht door een gynaecoloog en een gynaecoloog in opleiding van het Zuyderland Medisch Centrum Heerlen/Sittard in Nederland. Dit bedrijf werkt aan een oplossing om vrouwen te helpen minder stress en minder pijn te voelen tijdens alle fasen van de bevalling.

Het idee om Virtual Reality daarvoor te gebruiken kwam nadat zij de resultaten hadden gekregen van een kwalitatieve studie over VR-ervaring tijdens de bevalling. In deze studie richtten zij zich op de ervaring, de tevredenheid en de voorkeur van VR tijdens de bevalling. Alle patiënten waren zeer tevreden over hun VR-ervaring tijdens de zwangerschap, en verklaarden dat ze zich daardoor meer ontspannen voelden en minder pijn en stress ervoeren.

Op grond van deze veelbelovende resultaten hebben de twee de BirthVR-software ontwikkeld. BirthVR is een innovatieve VR-applicatie die gebruikt kan worden voor pijnbestrijding en ontspanning voor zwangere vrouwen. Dit gebeurt door middel van geleide meditatie-oefeningen voor ontspanning, concentratie en ademhaling.

De uitdaging

BirthVR was op zoek naar een hardwarepartner die het bedrijf kon helpen bij het kiezen van de juiste VR-hardware. De bedoeling was een kit te ontwikkelen bestaande uit hardware samen met de voorgeïnstalleerde BirthVR software.

Daarbij was het van essentieel belang dat de VR-headset goed geschikt zou zijn voor deze specifieke gebruikssituatie. Een bevalling is immers een zeer intense, persoonlijke en niet al te hygiënische ervaring. Vandaar dat het voor BirthVR belangrijk was om de hardware zeer zorgvuldig te kiezen. 

VR Expert - BirthVR Kit Pico G2 4K
VR Expert - BirthVR Pregnancy

Oplossing

Er werd besloten om de Pico G2 4K als de VR-headset voor de BirthVR kit. Deze VR-headset van Pico wordt gekenmerkt door zijn gebruiksgemak en bediening.

Daarbij heeft de G2 4K een scherp 4K beeldscherm en kan hij zonder kabels gebruikt worden, waardoor hij voor zwangere vrouwen comfortabel is om te dragen, zonder hinderlijke kabels die naar beneden hangen. De headset kan ook zonder controller gebruikt worden, waardoor hij heel gemakkelijk en intiuitief in gebruik is.

Bovendien is het gezichtskussentje, dat van PU leer gemaakt is, een ander voordeel van de hoofdtelefoon. Dankzij het PU-leer kunnen de toestellen heel gemakkelijk gereinigd en gedesinfecteerd worden, wat vooral in de sector van de gezondheidszorg nuttig is. 

Met VR Expert heeft BirthVR de juiste partner gevonden om het bedrijf te ondersteunen bij de levering van de pico-apparaten aan zijn klanten. Dankzij de installatieservice van VR Expert worden de VR-headsets vooraf geconfigureerd met de BirthVR-software. Hierdoor kunnen zwangere vrouwen en gezondheidswerkers beginnen met de ontspannende inhoud zonder vooraf te moeten worstelen met het instellen van het apparaat.

VR Expert - BirthVR Content

Aanstaande moeders kunnen zich dankzij BirthVR nu beter ontspannen tijdens het bevallingsproces en voelen minder angst en pijn. Zo wordt de bevalling een mooiere ervaring, waarbij de vrouwen de controle behouden en hun pijn onder controle kunnen houden.

VR Expert - Huawei logo
VR Expert - Adidas logo
VR Expert - Rabobank logo
VR Expert - Pearle logo
VR Expert - Landal logo
VR Expert - Tele 2 logo
VR Expert - United nations logo
VR Expert - Premiertech logo
VR Expert - Rijkswaterstaat logo
VR Expert - Rituals logo
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.