ClickCease
countryLogo Business
  • Deskundig advies
  • Betaal op factuur
  • 9,3/10 beoordeling door klanten
  • Wereldwijde levering
  • Gratis proefservice
VR Expert - ImproVive Use case

ImproVive – Pico Neo 3 Pro Eye

Klant: ImproVive
Applicatie: Software aanvullen met hardware
Hardware: Pico Neo 3 Pro and Neo 3 Pro Eye
Services: Advies, installatie, verzending

VR Expert Pico Neo 3

De Klant

ImproVive is een softwarebureau uit Amersfoort, Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 2006, en in 2017 werd het geherstructureerd om een specifiek VR-bureau te worden. Het bedrijf levert business-to-business VR-oplossingen voor onderwijs, training en visualisatie.

ImproVive bedient multinationale bedrijven uit veel verschillende industrieën, zoals de gezondheidszorg en de sociale dienstverlening, maar ook bedrijven in de cultuur en de kunsten. 

De uitdaging

Om ImproVive in staat te stellen zijn software samen met een geschikt VR-apparaat te distribueren, was het bedrijf op zoek naar de juiste hardware-oplossing.

Om de juiste VR-headset te vinden voor de uiteenlopende use-cases van ImproVive’s klanten, heeft het bedrijf zich tot VR Expert gewend.

De oplossing

Na ontmoetingen met VR Expert heeft ImproVive besloten om met VR headsets van Pico in zee te gaan. De Pico Neo 3 Pro en de Pico Neo 3 Pro Eye, die geïntegreerde eye tracking mogelijkheden heeft, werden hiervoor uitgekozen. 

Naast uitstekende specificaties worden de headsets van de Neo 3 serie gekenmerkt door een zeer open systeem, dat de installatie en het onderhoud van software aanzienlijk vereenvoudigt. Bovendien bieden de headsets veel mogelijkheden wat de privacy betreft en zijn zij zeer gebruikersvriendelijk ontworpen.

De Pico kan realistische simulaties van complexe omgevingen, zoals operatiekamers of laboratoriumruimten, ondersteunen. Dit maakt het voor beginnende gebruikers gemakkelijk om een realistische en boeiende VR-ervaring op te doen. De VR-headsets van Pico zijn dan ook bij uitstek geschikt voor de zakelijke use-cases van de klanten van ImproVive. 

Vooral voor trainingsscenario’s voor werknemers wordt de Pico Neo 3 Pro Eye steeds meer gebruikt, vanwege zijn eye tracking-mogelijkheden. Eye tracking kan gebruikt worden om gegevens te verkrijgen over waar de ogen van de gebruiker op gericht zijn tijdens een VR-ervaring. Zo kunnen belangrijke inzichten worden verkregen, bijvoorbeeld over de doeltreffendheid van een bepaalde VR-training.

Door gebruik te maken van de veelzijdige Neo 3-serie headsets van Pico, geleverd door VR Expert, kan ImproVive nu flexibel inspelen op een breed scala aan behoeften van klanten.

Roger ter Heide, oprichter van ImproVive, zegt het volgende:
“Voor onze klanten is de Pico Neo 3 de perfecte oplossing. De Pico heeft een geweldige gebruikersinterface en biedt een superieure bruikbaarheid in vergelijking met andere VR-headsets.”

VR Expert - Huawei logo
VR Expert - Adidas logo
VR Expert - Rabobank logo
VR Expert - Pearle logo
VR Expert - Landal logo
VR Expert - Tele 2 logo
VR Expert - United nations logo
VR Expert - Premiertech logo
VR Expert - Rijkswaterstaat logo
VR Expert - Rituals logo
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.