ClickCease
VR Expert - Livestreaming

Insead – Pico VR Brillen

Client: Insead
Hardware: Pico G2 4K & Pico Neo 2
Usage: Onderwijs

De klant

INSEAD is een van ’s werelds toonaangevende en grootste graduate business schools en biedt deelnemers een wereldwijde educatieve ervaring. Met locaties in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika en allianties met topinstellingen, overspannen de bedrijfsopleidingen en het onderzoek van INSEAD de hele wereld.

De vraag

INSEAD’s Immersive Learning Initiative probeert de manier waarop Executive programma’s en Degree programma’s worden onderwezen te verstoren, door baanbrekend werk te verrichten op het gebied van nieuwe benaderingen van leren en onderzoek. Ze wilden de meest meeslepende en effectieve leeromgeving bieden en hadden een oplossing nodig die inhoud van de hoogste kwaliteit kon bieden en interactie met de leerervaringen mogelijk maakte. Om dat te realiseren, riepen ze de hulp in van VR Expert. 

De oplossing

INSEAD kocht de hardware in bij VR Expert. Ze kochten 90 Pico G2 4K’s vanwege het 4K scherm, waarop ze hun eigen software gebruiken, maar ook Look&Play en VR Sync hebben geïnstalleerd. Om de ervaring en het beheer van de apparaten te verbeteren, hebben we een mini Pico kit geleverd met controllers, koptelefoons, lanyards, oplaadkabels en een enkele verpakking om de hardware te beschermen.

Elke student kreeg een eigen headset, met daarin hoofdstukken die aansloten bij het specifieke onderwerp dat ze op dat moment bestudeerden. Sommige hoofdstukken waren interactief om een meer meeslepende ervaring te bieden. Ze worden nu door studenten over de hele wereld gebruikt: in Frankrijk worden 45 Pico’s gebruikt en in Singapore evenveel.

Menu sluiten
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.