ClickCease
countryLogo Business
  • Deskundig advies
  • Betaal op factuur
  • 9,3/10 beoordeling door klanten
  • Wereldwijde levering
  • Gratis proefservice

ITALDESIGN – Varjo XR-3

Klant: ITALDESIGN
Hardware: Varjo XR-3
Software: Autodesk VRED en Unity

De klant: ITALDESIGN

ITALDESIGN is een wereldwijd gerespecteerd auto-ontwerp- en engineeringbedrijf met een blijvende erfenis van meer dan 50 jaar. Opgericht door de iconische ontwerper Giorgetto Giugiaro en de ervaren ingenieur Aldo Mantovani, opereert ITALDESIGN vanuit haar hoofdkantoor in Moncalieri, Italië. De reputatie van het bedrijf voor baanbrekende innovatie wordt ondersteund door haar wereldklasse oplossingen die de autosector aanzienlijk beïnvloeden.

ITALDESIGN is vastbesloten om de grenzen van traditionele ontwerpmethoden te verleggen. De onophoudelijke zoektocht naar baanbrekende oplossingen drijft haar streven om ongeëvenaarde klanttevredenheid te leveren op het gebied van auto-ontwerp en engineering.

De uitdaging: navigeren in de complexiteit van geavanceerd ontwerp en gebruikerservaring

ITALDESIGN werd geconfronteerd met een veelzijdige uitdaging. Het zocht naar een manier om de capaciteiten van zijn Concept Lab-laboratorium te verbeteren met een geavanceerd hulpmiddel dat hoogwaardige virtual reality-scènes en mixed reality-ervaringen effectief kon simuleren.

Bovendien zocht het bedrijf een oplossing die hoogwaardige rendering-mogelijkheden en ergonomische precisie kon balanceren. Het was ook van cruciaal belang dat de oplossing naadloos kon worden geïntegreerd met hun bestaande platformen – Autodesk VRED en Unity. Daarom moest ITALDESIGN een oplossing vinden die synchroon liep met haar inzet voor innovatie en klanttevredenheid.

De oplossing: de kracht van de Varjo XR-3 headset benutten

Met een gedeeld engagement voor innovatie en excellentie ging ITALDESIGN een samenwerking aan met VR Expert om high-definition mixed reality-oplossingen te onderzoeken. Na zorgvuldige analyse bevolen onze experts de Varjo XR-3 headset aan vanwege de ongeëvenaarde menselijke oogresolutie en immersion-mogelijkheden.

Geïntrigeerd door zijn veelbelovende kenmerken nam ITALDESIGN de sprong en adopteerde de Varjo XR-3 headset. Het apparaat werd snel een onschatbaar hulpmiddel voor het uitvoeren van gedetailleerde ergonomische analyses in virtual reality in hun Concept Lab-laboratorium.

Verder bewijzend zijn veelzijdigheid, werd de headset gebruikt om unieke mixed reality-ervaringen te ontwikkelen, zoals de ervaring die getoond werd op CES 2023 in Las Vegas. Dit evenement zag ITALDESIGN een glimp bieden van een futuristische Smart City, ervaren door hun Climb-E conceptvoertuig – allemaal met de kracht van de Varjo XR-3.

Om de mogelijkheden van de headset te maximaliseren, integreerde ITALDESIGN het met het Autodesk VRED platform voor taken met hoge precisie, terwijl Unity werd gebruikt voor gebruikersgerichte toepassingen. Het resultaat was een harmonieuze combinatie van technologie en creativiteit die hun ontwerp- en ontwikkelproces revolutioneerde.

Met de introductie van de Varjo XR-3 headset bereikte ITALDESIGN een optimale mix van immersive en praktische mogelijkheden, waarmee een nieuwe standaard werd gezet voor autodesign en gebruikerservaring.

Zoals de ontwerpers en ingenieurs bij ITALDESIGN het zeggen – “Ons partnerschap met VR Expert en de integratie van de Varjo XR-3 headset in onze ontwerp- en engineeringsprocessen stellen ons in staat om de vorige beperkingen van ontwerp, visualisatie en conceptontwikkelingssimulatie te omzeilen. Nu hebben we een kostenefficiënte, immersive, schaalbare en duurzame oplossing die ons creatieve proces verrijkt en de ervaringen die we onze klanten bieden verbetert.”

VR Expert - Huawei logo
VR Expert - Adidas logo
VR Expert - Rabobank logo
VR Expert - Pearle logo
VR Expert - Landal logo
VR Expert - Tele 2 logo
VR Expert - United nations logo
VR Expert - Premiertech logo
VR Expert - Rijkswaterstaat logo
VR Expert - Rituals logo
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.