ClickCease
Magic Horizons

Magic Horizons Alloheim Senioren Residenzen – Pico G2 4K

Klant: Alloheim Senioren Residenzen
Toepassing: Ontspanning, welzijn en productiviteit
Hardware: Pico G2 4K
Software: Magic Horizons
Services: Installatie

De klant

Alloheim Senioren Residenzen is een particuliere verpleeghuis exploitant in Duitsland die zorg diensten verleent aan verschillende leeftijdsgroepen in het hele land. Toen de pandemie uitbrak, kregen Alloheim Senioren Residenzen, net als de rest van de wereld, te maken met veel beperkingen in verband met Covid. 

De vraag

Alloheim Senioren Residenzen wil haar senioren en personeel in deze moeilijke tijd helpen om een positieve impact te hebben. Samen met BKK-VBU, een ziektekostenverzekeringsmaatschappij in Duitsland, zochten zij naar een oplossing om een positieve effect op mensen te creëren. BKK-VBU introduceerde Alloheim Senioren Residenzen bij Magic Horizons; een Duits virtual reality bedrijf bestaand uit ervaren video- en muziekproducenten, ontwerpers en programmeurs. 

Magic Horizons biedt een unieke combinatie van uitvoerig geproduceerde 360-graden omgevingen, de nieuwste virtual reality-technologie, rustgevende muziek en ontspannende virtuele werelden om een wetenschappelijk onderbouwde oplossing te bieden voor mentaal herstel, het omgaan met dagelijkse stress en mentale training. VR-technologie maakt ook virtuele reizen voor bewoners mogelijk.

De oplossing

Magic Horizons heeft tot nu toe 31 VR-toepassingen ontwikkeld die het welzijn en de productiviteit van werknemers bevorderen en die bewoners effectief helpt om zich snel te ontspannen. Magic Horizons heeft een compleet hardware- en software pakket ontwikkeld dat rechtstreeks gericht is op bejaardentehuizen, medische zorgverleners, klinieken, tandartspraktijken en bedrijfspersoneel. 

Op het gebied van VR-hardware gaat Magic Horizons een samenwerking aan met VR Expert. Magic Horizons heeft twee VR-brillen in de aanbieding: de “Easy Mobile”, een passieve 3DOF VR-bril en de “Premium Mobile”, een interactieve 6DOF VR-bril. VR Expert zorgt ervoor dat de Magic Horizons software vooraf wordt geïnstalleerd op de betreffende virtual reality bril.

Sven Dahle, adviseur bedrijfsgezondheidsmanagement bij de ziektekostenverzekeraar BKK-VBU, zei bij de start van het Magic Horizons-project voor de Alloheim Senioren Residenzen: ”Met een time-out met één druk op de knop is het voor ons mogelijk om niet alleen het verplegend personeel en de bewoners van de verpleeghuizen aan te spreken, maar ook om analoog met digitaal, bedrijfsgezondheidsmanagement op een zinvolle manier te combineren. Juist in tijden die om herbezinning vragen en voor een doelgroep die dat het hardst nodig heeft, is het voor ons belangrijk om snelle en flexibele oplossingen te bieden”.

Martin Koppehele, een van de oprichters van Magic Horizons, bevestigt ook de positieve respons in alle leeftijdsgroepen: “De natuurbelevenissen van Magic Horizons zijn vooral populair bij oudere mensen. Meer dan 90 procent van de gebruikers is enthousiast over onze virtual reality-toepassingen en de impact die ze hebben. 80 procent van de gebruikers meldt dat ze zich met de VR-bril echt uitstekend en vrij snel kunnen ontspannen”. 

Franziska Singer (102), is een voorbeeld van hoe virtuele realiteit geen leeftijdsgrens kent. Zij wilde er even tussenuit door zich onder te dompelen in een virtuele wereld en de oudste bekende “digitale reiziger” te worden. Met Magic Horizons kon zij kiezen uit een breed scala van virtuele bestemmingen, zoals wandelen op het strand, bergbeklimmen, zwemmen met dolfijnen of wandelen door natuur landschappen. Singer koos voor een wandeling in het bos en werd al snel betoverd door de sfeer van het bos. “Dit is gewoon geweldig. Morgen wil ik zeker de fantasiewerelden uitproberen!” zei ze enthousiast.

Meer informatie over Magic Horizons

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.