ClickCease

Musiktheater im Revier Gelsenkirchen – Pico G2 4K

Klant: Musiktheater im Revier Gelsenkirchen
Toepassing: Extra inzicht in het karakter en de gevoelswereld van de hoofdpersonen 
Hardware: Pico G2 4K
Software: VR Sync
Services: Installatie, Configuratie, Eventsupport

De klant

Sinds de opening in 1959 wordt het Musiktheater im Revier Gelsenkirchen (kortweg MiR) beschouwd als een van de belangrijkste theatergebouwen van de naoorlogse periode. In de twee huizen van het muziektheater vinden jaarlijks ongeveer 250 voorstellingen plaats. Het MiR is het trefpunt voor opera’s, musicals, symfonieconcerten en dansvoorstellingen.

De vraag

Twee jaar geleden begon regisseur Sebastian Welker te werken aan een project dat de klassieke componenten van opera zou combineren met moderne technologie in de vorm van virtual reality. Het doel was om de live voorstelling aan te vullen met extra intensieve inzichten in de karakters en emotionele werelden van de hoofdrolspelers door een VR-bril op te zetten. 

Samen met het Musiktheater im Revier in Gelsenkirchen heeft Sebastian Welker het operastuk “Il Re Teodoro in Venezia” van Giovanni Paisiello opnieuw in scène gezet en verrijkt met innovatieve virtual reality-ervaringen. Tijdens de voorstelling moesten in totaal 16 verschillende 360°-video’s tegelijk worden afgespeeld voor de 150 toeschouwers.

De oplossing

Voor de virtual reality opera was VR Expert bij het project betrokken als hardware-expert. De Pico G2 4K werd gekozen als de VR headset voor het stuk. De VR-bril werkt op een batterij en kan dus zonder kabel worden gebruikt. Het ingebouwde 4K-scherm zorgt voor scherpe beelden en een meeslepende VR-ervaring. Voor het operastuk heeft VR Expert 150 Pico G2 4K uitgeleend aan het Musiktheater im Revier.

Ter voorbereiding van het operastuk werden alle 150 Pico headsets schoongemaakt, geconfigureerd en de 360° content voorgeïnstalleerd in het magazijn van VR Expert. Naast de video’s werden ook de VR Sync software en de Kiosk Mode op de toestellen geïnstalleerd. 

VR Sync maakt het mogelijk om de inhoud van een externe computer af te spelen. Dit zorgt ervoor dat de video’s op hetzelfde moment worden afgespeeld voor alle 150 kijkers. De Kiosk Mode voorkomt dat kijkers de app sluiten door per ongeluk op knoppen te drukken. Dit garandeert dat elk lid van het publiek de vooraf geïnstalleerde video’s kan zien zodra hij in de zaal zijn bril opzet.

VR Expert was ook ter plaatse op de dag van de voorstelling om het evenement te ondersteunen. Experts van VR Expert verdeelde de 150 Pico G2 4K in het operagebouw en zorgden ervoor dat niets een positieve VR-ervaring in de weg kon staan. VR Expert heeft een gedecentraliseerd netwerk opgezet, waardoor de 360°-video’s op alle brillen tegelijk kunnen worden afgespeeld via een externe computer met VR Sync Software. 

Het innovatieve VR-operastuk ging op 25 juni in première en werd enthousiast ontvangen door het publiek. 

“De samenwerking met het team van het Musiktheater im Revier verliep vlekkeloos. We hebben veel plezier gehad om deel uit te maken van dit spannende project,” zegt Niklas Kettner, Head of Event & Operations bij VR Expert D-A-CH. 

Meer informatie over Musiktheater im Revier.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.