ClickCease
countryLogo Business
  • Deskundig advies
  • Betaal op factuur
  • 9,3/10 beoordeling door klanten
  • Wereldwijde levering
  • Gratis proefservice
PatientZero Games – HTC Vive Focus 3

PatientZero Games – HTC Vive Focus 3

Klant: PatientZero Games
Toepassing: VR-training
Hardware: HTC Vive Focus 3
Diensten: Advies, levering

De klant

PatientZero Games is een softwarebedrijf dat in 2015 is opgericht en gespecialiseerd is in het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve 3D-software. Moderne 3D-toepassingen maken inhoud begrijpelijker dan traditionele media en maken deze dus tastbaarder voor de gebruiker.

Het bedrijf voert grotere projecten uit op het gebied van virtual reality, augmented reality, games, simulatie en e-learning en maakt daarbij gebruik van jarenlange ervaring. Het doel van PatientZero Games is om informatie en kennis op een speelse manier over te brengen, waarbij de focus ligt op een zo evenwichtig mogelijke verhouding tussen kennisoverdracht en entertainment.

De uitdaging

In het kader van het Future Centre Brandenburg ontstond bij de Kamer van Koophandel Potsdam het idee om met behulp van PatientZero Games een VR-simulatie te ontwikkelen om AAL-consultaties te vereenvoudigen.

“Ambient Assisted Living” (AAL) staat voor concepten, producten en diensten die nieuwe technologieën introduceren in het dagelijks leven om de levenskwaliteit van mensen in alle levensfasen, vooral op oudere leeftijd, te verbeteren.

Momenteel is de situatie vaak zo dat de getroffen persoon of zijn verzorger/familielid goed kan rapporteren over de beperkingen, maar de vakman niet in staat is om de optimale maatregelen af te leiden. De vakman kent echter een groot aantal technische mogelijkheden die hij de betrokkenen echter slechts in beperkte mate kan uitleggen.

De oplossing

Om het proces te vereenvoudigen, werd PatientZero Games gevraagd om een AAL-VR-advies trainer te ontwikkelen. Met betrekking tot het gebruik van de juiste VR-hardware, wendde het bedrijf zich tot VR Expert voor advies.

Als hardware voor het afspelen van de trainingsinhoud koos PatientZero Games voor de HTC Vive Focus 3. Het doorslaggevende punt hier was de verwisselbare batterij, waardoor trainingssessies met meerdere deelnemers kunnen worden gehouden zonder dat het apparaat tussendoor hoeft te worden opgeladen. Bovendien biedt het Business Portal van HTC de mogelijkheid om nieuwe versies van de app op meerdere brillen tegelijkertijd op afstand te distribueren, wat de levering aan zakelijke klanten enorm vergemakkelijkt.

De door PatientZero Games ontwikkelde AAL-VR-trainer is een oplossing die optimaal geschikt is voor het individuele gebruik, die het begrip van beide partijen voor elkaar verbetert. De vakman kan de adviessituatie trainen en waardevolle tips krijgen om een optimaal resultaat te behalen voor de getroffen persoon. Een verzorger kan daarentegen door gebruik te maken van de AAL-advies trainer een basisbegrip krijgen van technische oplossingen benaderingen.

VR-Expert hield ook na de snelle levering van de headsets nauw contact en was een betrouwbare partner met een goed technisch begrip, die ook complexere technische vragen snel kon beantwoorden.” 

– Fabian Jäger, CEO en oprichter van PatientZero Games.

VR Expert - Huawei logo
VR Expert - Adidas logo
VR Expert - Rabobank logo
VR Expert - Pearle logo
VR Expert - Landal logo
VR Expert - Tele 2 logo
VR Expert - United nations logo
VR Expert - Premiertech logo
VR Expert - Rijkswaterstaat logo
VR Expert - Rituals logo
You are now on the VR Expert Business site in the Netherland region
×
×

Winkelwagen

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.