ClickCease

ROC Den Haag

Klant: ROC Den Haag
Hardware: RealWear HMT-1
Usage: Les op afstand
Service: Advies

De Vraag 

De opleiding autotechniek van het ROC Den Haag besteed onder meer aandacht aan de technische werking van voertuigen. Docenten geven uitleg aan de hand van praktijkvoorbeelden en studenten leren werken met echt gereedschap. Door Covid-19 zijn lessen een stuk lastiger. Het ROC vroeg VR Owl om een oplossing voor een realistische en praktijkgerichte oplossing. 

De oplossing

Wij adviseerden de inzet van de RealWear HMT-1. Een smartglass met een goede camera die op het hoofd gedragen wordt en draadloos werkt. Zo kan de docenten leerlingen vanuit zijn oogpunt door bijvoorbeelde technische werking van een motor leiden. Hij houdt zijn handen vrij voor het gebruik van gereedschap, is duidelijk verstaanbaar en kan screenshots maken en handleidingen raadplegen.

Het Resultaat

De docent kan op efficiënte en realistische wijze op afstand  lesgeven en leerlingen meenemen in zijn verhaal. Dit is Covid-19 proof. De betrokkenheid onder jongeren is een stuk hoger en zij krijgen een helder beeld van het materiaal en de processen. Bovendien maken zijn op deze wijze kennis met innovatieve technieken zoals smart glasses die zij later in het vakgebied zullen tegenkomen.

Sluit Menu
×
×

Winkelmand

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat je de beste ervaring krijgt. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je hiermee instemt.